Dagbok med lås VS Blogg

HIHI jag har tänkt på det här med bloggandet. Det e ju som en slags dagbok fast man skriver det på internet istället. När man var liten skrev man dagbok och låste den omsorgsfullt och till och med gömde den för att ingen skulle läsa den. Minns ni att ni också gjorde? Nu bloggar man och bjuder in HELA VÄRLDEN att läsa om sitt liv o sina känslor och vad som händer i ens liv. Lite kul när jag tänker på det:=) Jag bloggar för att jag dels vill skriva av mej om det som händer i min familjsliv och dela med mej till nära och kära som inte har möjlighet att träffa oss så ofta som vi skulle vilja, men ändå har en insikt i våra liv och vad som händer i våran vardag...

Nu ska jag förbereda lunchen. Idag e det FREDAG!!!!! WWIIIHHIII

Kram alla mina fina läsare och trevlig helg från Alexander, Linda och Sebbe

Barnkalas för småfolket:)

Idag har vi haft kalas igen för Alexanders små vänner. Supermysigt var det. Jag bjöd på pastasallad med kyckling, fetaost, körsbärstomat, gurka, soltorkad tomat, rödlök, sallad och dryck. Till de små grynen hade jag gjort barnvänliga crepes. Pannkakor med fyllning som bestod av torsk o potatis i räksås som jag tog fr en barnmatsburk. Supergott och mycket enkelt att laga. På crepesen hade jag riven ost och så in i ugnen. Blev superduper. Självklart inget kalas utan tårta. Vi sjöng för lillkillen och han njöt än en gång av den totala uppmärksamheten:) Söta bilder kommer i slutet på inlägget:)

Dom som var här på kalaset var vänner som jag träffat via sajten Familjeliv.se och så en annan vän utanför FL. Dom fr FL har bebisar i samma ålder som Alexander och vi har följts åt ända sen gravidtiden och sen efter att vi har fått vår små bebisar så har vi träffats o fikat då och så och så var Sofie me dockså som  har en son på snart 7 månader. Alexander fick mycket fina presenter av alla och han var såååå nöjd!!! När kalset var över och det bara var två stycken kvar så var de små killarna så trötta att de somnade medans deras mammor klädde på dom kläderna:) Min prins sov i sin säng och sen sov han 3(!) timmar. Jag lät honom sova och dte var ändå inga problem att somna nu ikväll:) Han lär väl vakna som vanligt imon vid 06...bläää mamma e sååå trött då:) Bäst att gå lägga sej nu. natti natti och tack alla för idag!

Lägger in en bild på sömnig Alexander i pappas famn:)

image50

image51Galen i dej sockertroll


13/4-2008= ALEXANDER 1 ÅR!!!!

Igår söndag åkte jag, Sebbe och pluttas och svärmor in till stan o mötte upp farbror Simon o faster Sanna och åt brunch i Vasastan. Jättemysigt ställe och Alexander fick en födelsdagssång idag med för det e ju IDAG han fyller år. Kl 11.22 kom han ut efter 37 tim onda värkar, ajaj på mamma:) Det var en känslosam dag för mej och jag tänkte mycket på hur det var för 1 år sedan just den och den tiden på dagen. Nu var det dags att krysta, nu var han ute och nu kom vi till bb medicin osv....Vår plutt, kärleken växer sej starkare och starkare för var dag som går och Alexander är det bästa i våra liv!!! Vi fick helt kart världens finaste lilla människa!

GRATTIS ÄLSKLING önskar mamma o pappa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VI ÄLSKAR DEJ VILLKORSLÖST FÖR ALLTID!!!

ALEXANDERS FÖRSTA FÖDELSEDGASKALAS!!!

I lördags hade vi stort kalas här hemma med långbord för vår lille prins. Mamma och pappa hade slagit på stort och dt var fullt med ballonger, serpentiner och annat konfetti. Hade NEMO-tema på dukningen och alt blev så lyckat! Alexander charmar såklart alla med sin personlighet! Mormor och farmor var här och hjälpte oss med förberedelser (tack till er båda!). Jag fixade egen tårta och garnerade med godis och bär och massa andra mumsigheter. Sen fick Alexander såklart äta masa tårta och vi sjöng för honom. Han njöt i fulla drag! Innan tårtan så bjöds det på Ceasarsallad med min egna underbara sås och krutonger och dricka.

Mamma hade varit ute o shoppat kläder inför kalaset. Det blev ett par vita linnebyxor (kan göra om till shorts)och en vit tillhörande linneskjorta med kort ärm. Och sen hade han en kashmirtröja hängandes över axlarna. SÅ FIN!!!!!! Vi stylade hans hår med paste och han var världens sötaste 1-åring!!!

Vi hade kalaset en dag innan hans födelsedag då vi har långväga gäster. Han fick MASSA presenter i form av leksaker, kläder, pengar mm mm. Så fint. Tack alla ni som gav presenter och alla grattishälsningar på msn, sms o kort!!!!!! Det värmer! Imorgon tisdag har vi kalas för småfolket, dvs Alexanders små kompisar..
Har ju såklart bilder från kalaset  i lördags

image43FINAST I VÄRLDEN!

image44Lite törstig

image45Mammas bakverk:)

image46Oj va mumsigt!

Alexander kryper!!

I lördags började vår älskling att krypa på riktigt!! Han är så duktig vår lille gullunge!! Han kröp ut till mig i köket och han skrattar hela tiden. Måste känans befriande att kunna ta sej dit man vill!! DUKTIGA UNGE!!!

Helgen har varit lugn o skön. Igår tog vi en promenad in till stan och på vägen stannade vi till på en uteservering och drack goood latte och en stor maffig muffins med massa goda nötter på. Den var bautamegastor och vi blev proppmätta på en enda:) Alexander fick sin gröt (gröt på burk är en hit när man e ute på språng) och sen gick vi vidare för det var inte så varmt i skuggan. Men oj vilket vackert väder med solsken. Alla verkade vilja vara ut eoch få sol på sina vinterfrusna kroppar. När vi kom hem igen så handlade vi mat. Det blev gravad lax och potatis som Sebbe gjorde en sallad av med massa ruccola, soltorkade tomater och annat gojs och till det en hovmästerssås.- Det var mumma kan jag säga. Sen blev det latte och godis på kvällen:) MYSIGT VÄRRE!

Hanna Jung, miss you like hell

Oh idag hade jag ett mycket underbart samtal med min fina vän Hanna som bor i USA. Vi pratade jättelänge om allt som händer oss i olika världsdelar. Även att vi bor långt ifrån varandra så känner vi varandra innan och utan. Känns tungt att inte ha henne nära sej. Men i somras träffades vi och vi grät när vi skildes åt. Hennes man Brian och Sebbe kommer superbra överens. Brian är en typisk amerikansk kille och dom har en underbar son som heter Tristan. För ett par år sedan var dom i Sverige och då sov dom hos oss och det var den roligaste kvällen i mitt liv haha. Fick veta en sak ikväll som gör mej sååå lycklig och det är att dom ev ska flytta "hem" till Sverige igen!!!!!! Då kan vi ses oftare:) Fan Hanna, det finns bara en som du! Kom hem till oss. Vi ska ta hand om er!! Puss på er så ses vi snart!

URBAN JUNGLE

Ja jag vet jag e barnvgnstokig! Jag har köpt en ny vagn...Men sebbe sa att det var helt ok. han var trött på Bugaboon och nu blev det en sprillans ny Urban Jungle Fifties.

Jag och min mycket goda vän Sofie var på söder härom dagen och strosade med vår småttingar o vi stannade till på babyproffsen på Hornsgatan och studerade prylar. Vi stannade till vid barnvagnarna och jag snegalde på UJ Fifties och jag har tittat lite på den innan och nu var det den sista och den skulleinte säljas mer av just den färgen. Så jag gick vidare med Sofie och vi pratade om vagnen hit och dit. Sofie och hennes som hängde med oss hem och åt middag och vi prtaade om vagnen och jag la sen ut min vagn på Blocket och inom ca 1 timme hade 10 st ringt och ville köpa den:) Så jag fick den såld och dagen efter åkte jag o Sofie till söder och köpte vagnen!!!! Jag hade såklart lagt undan den innan jag sålde min Bugaboo. Här kommer en bild. Sebbe gillar den skarpt och vill köra den hela tiden!:) Här med åkpåse från MEXX i vårat vardagsrum.
image41

image42

Barnmorskorna på svt!!! DETTA INLÄGGET ÄR TILL ER

Oh vår älskade barnmorska Lisa Isman var med i 2:a avsnittet av Barnmorskorna som visas på svt på onsdagar kl 21. Tårarna rann nerför mina kinder när jag såg henne och barnmorskestuderande Sofia (nu BM) som hjälpte oss att förlösa vår Alexander. Så härligt! Allt kom tillbaka och jag minns så väl Lisas röst när jag krystade ut Alexander i en HEL TIMME!

Barnmorskor är änglar, minns jag att jag tänkte under min tid på förlossningen och under BB-veckan. Vilket fantastiskt jobb dom gör!!!

Idag har jag köpt ett jättefint kort och skrivit lite saker i kortet och lagt ner ett kort på Alexander och mej o sebbe och det ska jag skicka till våra barnmorskor och usk som förlöste oss den 13 april 2007!! Snart 1 år sedan om en vecka!

DETTA INLÄGGET TILLÄGNAR JAG LISA OCH SOFIA SAMT UNDERSKÖTERSKAN SOM VAR MED NÄR ALEXANDER KOM TILL VÄRLDEN EFTER 37 TIM VÄRKAR!
Tack för att ni finns:)

Bilder på den vackraste ungen i hela världen

image34Inte kul på skötbordet

image35

image36Morgonrufs

image37Öppna Förskolan och men ändå nussig och trött..:=)


image38Söra ongen!!!

image40På öppna Förskolan och älskar Läragå-vagnen!

Glasspremiär på Medborgarplatsen

Idag åt jag årets första glass! Mumsigt värre:) Det blev en mjukglass på underbara Söder och så satt jag o en väninna med våra små pojkar i solen o mumsade och bara njöööt. Härligt. Det var vår i luften o alla hade samlats ute på serveringar och gräsplättar. Härligt känsla...min lille Alexander fick vara utan glass, tycke rhan är för lite för det än och han kommer äta glass hela livet sen så lite till år han allt vänta med det...han sov föresten gott i vagnen medans vi satt på Medborgarplatsen och bara hade det mysigt. Sen tog jag och Alexander en promenad längst Hornsgatan och fortsatte att njuta av solens varma strålar..handlade mat på hemvägen och sen åkte vi hem o lekte och åt middag.

Pappa jobbade kväll så jag hade tänkt ha en "egenkväll". Men det tyckte inte Alexander att jag skulle ha...La honom första gången kl 19.30 efter välling o amning och han e fortf uppe och nu e kl 21.40..brukar alltid somna 19.30 men ikväll ville det sej inte...busungen!

RSS 2.0