DOWN TOWN MIAMI

Eftersom vi bodde vid Miami Beach så var vi ju även tvungna at ta en sväng till Down Town, själva stadskärnan. Där låg alla fina skyskrapor som stod mäktiga upp mot den klara blå himlen. Det e denna bild som jag tänker mej ett typiskt USA:













den klassiska skolbussen som man ser i alla amerikanska filmer

"Super Yellow Cab", som de så fint heter



T.G.I FRIDAYS och Dunki´n Dounats

Klart man måste gå på de klassiska ställena när man e i staterna:) Vi var på t.g.i Fridays flera gånger o åt massa mums. Jag åt som en hel karl under hela vår vistelse i USA:) Beställde in stora steaks och massa french fries. Älskar verkligen Fridays. Vi har ju det i Sthlm också men har bara varit där en gång och detta var såååå mycket coolare. Dunki´n Donuts var gott men oj va sött allt var där. TOO MUCH EVEN FOR ME! Sliskiga isdrycker o mukar som var doppade i allt fr choklad till jag vet inte vad. Allt smakar bra med måtta på Dunki´n. Min käre darling vill inte att jag lägger ut bilder på honom, så därför e nästan alla bilder bara på mej o pluttis:) Ifall nån nu har undrat hur detta kommer sej. Här kommer lite mer bilder:







FINAST AV ALLA!!

LYXVILLOR rich and famous

Ja självklart var vi tvunga att gå runt i alla lyxkvarteren. Oh my vilka hus det finns alltså:) Jag var värsta paparazzin som fotade medans vi gick runt bland alla fina hus eller ska jag säga mansions? Här kommer lite pics:










Miami Ink

Jamen självklart var vi en tur och tittade in på Miami Ink:s kända tatueringsstudio. Det var ashäftigt!! Jag letade efter Ami men hade oturen att han inte var där. Fick svaret att han kom när han behagade:) Dom lät inte Alexander gå in i själva studion. Ingen under 18 kom innanför dörrarrna så han och pappa väntade snällt utanför medans mamma betedde sej som en fjortis och tog kort och bad om att få bli fotograferad med en av de som är med på MTV. Men det var så häftigt. Vi gick även in i Miami Ink-shopen och jag köpte ett Miami Ink-linne (Love Hate Shoppers) till min käre lillebror som är tatueringsgalen! Jag var såååå nära att göra en tatuering där inne bara för att liksom. Typ en på skinkan eller nåt men det var ganska dyrt för en pytteliten. 1200 kr för den minsta någonsin och eftersom jag inte är så mycket för sånt så struntade jag i det. Hade jag gillat sånt så hade jag definitivt gjort en. Men nu avstod jag. Studion låg nära där vi bodde. Gatan hette Washington Avenue 1344 där studion låg.  Bilder kommer här:
Hmmm nu strular datorn. Jag lägger in detta inlägg och så kompletterar jag med fler Miami Ink-bilder snart







Poolen vid hotellet

Självklart var vi en hel del vid poolen vid hotellet också. De hade sköna sängar som man kunde ligga i och det var skugga där också. Jättehärligt. Alexander badade i poolen och tyckte det var skönt med svalka. Han var inte rädd alls och tyckte det var skojigt så länge han fick vara nära mamma och pappa. Bilder kommer här:









Everglades träskmarker

Jag och min käre man bestämde oss för att bege oss på en utflykt. Vi kollade upp olika saker man kunde göra och vi fastnade båda för Everglades men kom snabbt på att det var inte nåt för lillkillen, så vi bokade varsin dag att åka dit. Jag åkte dit första dagen och blev upphämtad utanför hotellet av en pick up som skulle ta oss dit. Bussresan tog ca 1 timme och jag kände mej lite lost som var ute och åkte ensam utan Sebbe i stora USA. Men jag tog kontakt med ett annat par som också åkte fr vårat hotell och det böev början på en fin vänskap. De hette Kirsty och Paul och kom fr London. De var i våran ålder och senare har Kirsty sagt att hon först trodde att mitt modersmål var engelska. Tack för den komplimangen:)))

När vi kom fram till Everglades så var jag mycket förväntansfull. Vi fick sätta oss i en sån där båt som skulle ta oss ut i sumpmarken. Jag hade kameran i högsta hugg och spanade efter "gators"...Jag var smart som snabbt tog en plats längst ut på båten så jag lättare skulle kunna se ner i vattnet. Vi såg en jätteäcklig gräshoppa som var helt gigantisk, hua hua hua. Jag hatar insekter!!!  Den sitter på räcket...Bild på den kommer här:


Vi såg två st alligators i vattnet och tiden gick alltför snabbt. Jag skulle kunna åka runt där i alla evighet. De gators som vi såg var ganska små och vi var enbart i båten ca 30 min så jag liksom de andra blev ganska besvikna. När vi hade gått iland så skulle vi vidare till en gatorfarm och där fick vi sätta oss på en läkare och titta ner i en inhängnad där det låg en alligator och vilade sej. Jag tänkte sätta mej högt upp så jag lättare skulle kunna se men så ändrade jag mej o satte mej nära istället. Då sa han som var ledare där: Are ya finish now? Have you made up your mind, haha sagrav. Jag kände mej så dum för alla andra var där i par och jag trodde de andra skulle tro att jag var ensam på semester haha, jag e så löjlig:). Han gick runt o visade alla en liten babygator och den var så söt så. Jag träffade ett annat svenskt par där och vi pratade och Kirsty o Paul satt lite högre upp på läktaren. Jag kände genast att den där ledaren hade siktat in sej på mej och mycket riktigt så bad han mej komma upp och ställa mej utanför inhänganden och så skulle han visa mej exakt hur jag sen skulle göra när jag kom in till alligatorn. Jag blev skitskraj men tänkte att det ska nog gå bra:) Han satck in sin hand o munnen på gatorn o sa att jag absolut inte får darra på handen eller röra nånting för då skulle han hugga och ta mej i en deathrole!!!! Shit alltså! Han bad att få se mina händer och sa att jag darrade lite och att jag abs inte får göra det där inne. Sen gick han bakom alligatorn och sen slängde han sej på honom och tog tag i käftarna och sen satte han käkarna vid sitt ansikte och sen slöt han ögonen på den och la ner huvudet i sanden igen och sen hoppade han snabbt bort från den. Sen sa han att jag nu skulle göra samma sak och att måste tänka på att hoppa snabbt därifrån när jag slutit ögonen på den för den skulle annars vifta till mej med den hårda svansen som lätt skulle kunna bryta hur många ben som helst på mej i ett enda slag...nu var jag riktigt rädd och var nära till gråt och alla på läkaten tyckte synd om mej, men jag tänkte att jag ska göra detta. han sa att han hela tiden skulle vara i närheten.

Men han skojade bara sen och sa att de inte lät nån gå in dit hahaha. jag började gråta av lycka istället!!! Jag trodde på alvar att jag skulle gå in o hoppa på den läskiga alligatorn bakifrån. Alla trodde jag skulle göra detta. Men sen hämtade han en inte fullt lika stor alligator som jag fick hålla i. Den hade munkavle men sen tog han bort den och jag höll den. Den var ganska tung och jag kunde känna blodet pulsera under skinnet. Det var maffigt måste jag säga. Ledaren fick massa dricks av mej för han gjorde verkligen min dag. Jag fick allt fångat på bild då det svenska paret hade fått min kamera när jag gick upp och skulle "hoppa in till gatorn":) Bilder kommer här:















































Beachen

Ja så bestämde vi oss för att besöka den härligt vita sandstranden o det var helt gudomligt!!! Supervarmt i vattnet och ännu varmare på land...vi hade fullt sjå med att hålla Alexander någorlunda sval. Nu har han fått smak på Diet Coke:) Vägrar allt annat så vad gör man? Hna blev rejält insmord med Bamse´s solkräm och han var under parasoll hela tiden med cerise soltröja och nya hatten på sej...goa ungen!! Jag och Sebbe märkte att Alexander fortf e orolig och vill vara nära oss hela tiden...han kunde somna på stranden men vaknade till då och då bara för att kolla att vi verkligen var kvar...sötis!! Vi var på stranden ett par timmar och det var så mysigt. Vi satt och rökte (inte nära Alexander såklart) och hade det härligt. Sebbe snusar annars men det finns som bekant inget snus i USA så det blev till att röka. Alexander vägrade att bada i havet och han gallskrek när mamma skulle bada..lite stressande för mej men jag hann ta ett långt dopp när han o pappa vilade på handduken...Klart det e skrämmande med stora havet när man bara är en liten kille...

Bilder fr stranden...nej det är ingen säl ni ser utan bara mamma Linda..















några dagar i Miami

Första dagen vi var där så hade vi tappat bort Alexanders solhatt så vi begav oss o letade upp en affär som kunde tänkas ha en fin sådan till den lille herren. Vi gick och vi gick men hittadeingen som mna kunde knyta under hakan. Han vill såklart inte ha den på sej så det e ett måste! Vi begav oss till Aventura Mall med buss som tog ca 40 min. Det första som hände oss var att vi hade en riktig arbigga till busschaufför som skrek och gormade och skällde på oss för att vi kom in i bussen med en barnvagn. Där får man inte ha barnvagnen uppfälld så jag fick ta Alexander på armen och sebbe fällde ihop den och sen satte vi oss och höll i oss för glatta livet..Hur skulle vi kunna veta att man måste ha vagnen ihopfälld..??? Men vi kom dit och vi hade en underbar dag på Aventura Mall. Det var inte så stort som vi hade väntat oss men bra mycket större än alla varuhus här i Sthlm tillsammans typ så det räckte gott o väl till och blev över. Vi åt lunch där som bestod av french fries och nån underbart god smörgås med kött och ost och så champinjoner. Jättemums! Alexander hade fått välling på morgonen och satt o åt pommes och drack coca cola. Ja jag vet att jag inte skulle ge honom nåt sådant men vad gör man när ungen inte äter annat?? Han tyckte det var gottit iallafall:=)

Vi shoppade en del där inne, jag handlade en hel kasse från Victoria`s Secret. Bland annat 5 Bodysplash från doften Love Spell, 2bodylotion av samma doft och så 1 parfym från samma också. Allt det gick på 200 dollar, vilket motsvarar 240 kr ungefär. BILLIGT!!!! Sebbe köpte 2 st Pikétröjor från Lacoste och så hittade vi en jättefin solhatt till pluttas i en svindyr barnaffär som var superbilligt i och med att dollarn e så låg nu...vi hade en härlig dag i Aventura Mall. Tyvärr så fick man inte ta kort där inne så bilder finns inte därifrån...men det var coolt. Svalt och skönt där inne när det var ca 40 grader varmt ute...puh....

Stockholm Arlanda-New York Newark-Miami International

Ja nu har vi kommit hem från härliga USA. En resa som jag för alltid kommer att bära med mej. Vi har haft strålande sol, 41 graders värme, bad i pool och på stranden, ätit/druckit gott varje dag och så förstås...EN MASSA HÄRLIG SHOPPING!!!. Nu e dollarn låg så det var bara att shoppa på sej en massa.

Flygresan till USA gick bra. Vi åkte tidigt hemifrån den 2 juni och var i god tid på Arlanda.Vi var lite stirriga både jag o Sebbe så vi gick åt helt fel håll och gick igenom passkontrollen och sen insåg vi att vår gate inte alls låg där inne, men de vägrade släppa ut oss igen. Klockan gick och alla sa att vi skulle gå dit eller dit. Paniken började komma så sakteligen. Vi skulle visst med en transferbuss som skulle ta oss rätt men han skulle till inrikesterminalen och det är en bit från terminal 5. Vi var galna, men till slut kom vi rätt.

Flygresan till New York gick hur bra som helst. Alexander hade fått näsdroppra innan starten och jag gav honom dricka under take off. Han fick sova i en crib som fästs framför oss och där sov han ett ganska bra tag. Skönt att inte behöva ha honom i knät i 15 tim:) När vi kom till Newark Airport så var vi helt förundrade av hur stort allting var. Det var så mäktigt att blicka ut över alla NY:s skyskrapor. Jag var ganska röksugen efter alla tim utan cigg så jag o Sebbe rökte lite och andades in luften och bara njöt. Vi köpte även en latte på STARBUCKS och då mindes plöstligt Sebbe att han inte hade med sej sin plånbokl eller mobilen. Han hade glömt den på säkerhetsbandet. Vi sprang till bandet och frågade efter den och som tur var så låg den kvar!!!! Det e verkligen inte lätt att ha alla väskor och tänka på allt samtidgt som man ska ha en 8-kilos bebis på armen som inte vill sitta still och samtidigt veta vilken gate vi sen skulle till. Men det gick ju bra sen iallafall..Jag tog massa kort när vi kom till flygplasten och av någon konstigt anledning så kallade alla tjänstemän mej för Honey...:) Do you need any help honey osv...supertrevliga. Det var värsta säkerhetskontrollerna innan de släppte ut oss. Vi fick lämna fingeravtryck och de fotograferade våra ögon. Hur många ställen som helt att passera innan vi kunde komma vidare. Vi var 3 tim i New York innan vi kunde gå ombord på planet till Miami.

Nästa flygblag som skulle ta oss till Miami var Continental Airlines och det var värsta skruttplanen. Inga Infantbelts för Alexander och inga lifejackets för honom och ingen syrgasmask för honom. Sista gången med dom alltså! Den resan tog dock bara 3 tim ungefär o vi landande i Miami ca 20.30 och då möttes vi av en enorm värme som slog emot oss. Vi tog en taxi till hotellet och väl där så var vi helt slut. Vi orkade inte ens gå ut o käka utan vi la oss på hotellet somnade. Hotellet var helt ok, men Alexander var rädd för korridorena var så mörka och dte var massa röda lampor som var lite mystiska...Vi har världens bästa unge alltså. Inte nåt gnäll eller några som helst problem utan han kom sej tillrätta. Jag fortsätter skriva mer om resan i annat inlägg senare idag...jag har fortf värsta jetlagen...men här kommer lite bilder från NY















RSS 2.0