Emilia "Leila"

Förra söndagen träffade jag goda vänner. Vi bestämde att vi skulle ta en fika på söder. Vi valde Muggen som ligger på Götgatsbacken. En självklar favorit där jag ofta hängde när jag var gravid..

Vi som fikade var jag, Emilia, hennes kille Micke och Kiril "Russian Toyboy". Emilia lärde jag känna genom Kiril. Dom läste en kurs tillsammans och på den vägen är det. Emilia är en cool och underbar tjej som man verkligen kan snacka djupa saker o tankar med och som alltid har ett leénde på läpparna. Humor är hon också begåvad med, men det kanske man har, eller måste ha rättare sagt om man ska funka med Kiril hihi. Han e också en rolig prick. Vi satt o pratade och det var sååååå mysigt. Tiden gick dock alldeles för fort och egentligen hade jag trott att vi skulle fika läääänge men alla bröt upp så jag hängde ju såklart med. Jag var barnledig och kände mej som om jag var på rymmen, lustig känsla som jag alltid får när jag inte har Alexander med mej..

Jag tycker att Emilia är så lik Leila i "Leila bakar" som går på tv 4+. Det e en komplimang ska ni veta. Leila e ursnygg!
Puss på dej Emilia och jag tar gärna fler fikan, men kom igen, då kan vi väl sitta ett tag och bara chilla o dricka latte lääääänge:) PUSS GUMMAN

Middag på La Casa med Cecilia

I söndags (igår) var jag ute o åt middag på La Casa med min söta underbara Cecilia. Först var vi o gick med Alexander i Vinterviken o njöt av en härlig höstdag i solen. Sen åkte vi hem o lämnade nutti hos pappa och sen drog jag o Cecilia till Hornstull och åt mat på en härlig restaurang som heter La Casa som ligger i Hornstull på härliga söder. JAG ÄLSKAR SÖDER!!!!! Det var såååå mysigt. Vi har alltid så kul hon o jag. Ska träffa henne nästa vecka också. Det e så kul för hennes kille Thomas o min Sebbe kommer jättebra överens också. Dom älskar till expempel båda fotboll. Cecilia o Thomas, ni e redan två självklara barnvakter:) HIHI

God pasta:


Helgens bravader, lördag

I lördags var hela lilla familjen inne i stan o gjorde några shoppingärenden. Sebbe köpte en Lyle´n scott tröja i mellangrått som var jättefin. han har redan en gul o en röd. Jag har faktiskt också en som jag fick av Sebbe för ca 2 år sen. Den är i gräddvitt och jag tycker jättemycket om den men den e på tok för dyr för att jag skulle köpa en själv. Tur man har en rik man hiihii. Sen gick vi o åt mat på ett ställe i gallerian. Alexander var inte på sitt bästa humör så besöket på stan blev inte så långt, men när vi kom hem så var han världens solstråle. Han älskar verkligen att bara vara hemma med mamma o pappa. Lägger in en bild på tröjan. Fiiin va:)




Mammainstinkt som en lejoninna

Vår lille kille får utbrott dagligen nu och det e så himla tufft. Man väljer sina fajter. Igår var det hemskt och idag har han inte varit nöjd med nåt känns det som. Jag e helt slut alltså. Flera mindre utbrott idag. han äter dåligt, har enbart ätit välling denna veckan...inte en liten köttbulle ens...måste kontakta nån läakre och denna gången ska jag fanimej stå på ej o inte låta dem prata omkull mej. Nu har lejonmamman vaknat till liv och nu ska vi fan röntga eller göra UL. NÅT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Orkar inte skriva mer...

PS! Snälla säg inte att barn äter olika mycket i perioder för detta har pågått i ca 1 år nu...jag e riktigt orolig och som mamma vet jag bäst. Min mammainstinkt har alltid väglett mej rätt. Det e nåt som e galet

godnatt och ska skriva ett trevligare inlägg nästa gång..ville bara kräka av mej lite..Puss på er fina bloggläsare

Äntligen Fredag:)

Och så har det nu äntligen blivit fredag. Jag har varit långledig sen förra fredagen så det e inte så att jag jobbat ihjäl mej denna veckan men det känns ändå skönt att få vara tillsammans med båda sina pojkar. Då e det riktig helg:) Sebbe e dock ute o dricker öl och firar nån på jobbet som ska sluta där, så vem vet när han behagar att dimpa ner i sängen hos oss?? Alexander har haft utbrott ikväll och det var skitjobigt!!! Sov bara 30 min på dagis så jag hade att göra med en liten kille som var helt slut och när vi skulle natta så kunde han inte sova. Han var grinig och ledsen och jag var sååå hungrig för jag har inte kunnat äta sen kl 12 idag på dan. Han e väldigt mammig och vill vara nära heeeeela tiden. Ringde till sebbe under kaoset och var gråtfärdig och undrade surt när han skulle komma hem. Han sa: men klockan är ju bara 19.30...jaja sa jag, jag orkar inte tjafsa..så la jag på i örat på honom. Jag var helt slut! Sen testade vi att somnaigen och då ick det bättre-. Smsa:de Sebbe att han inte skulle stressa hem och att han skulle ha det så kul. JAG VILL JU INTE VARA EN FLICKAN/MAMMA SOM RINGER NÄR KILLEN E UTE O LÅTA SUR O TVÄR...Han sa att han ska ta Alexander imon på morgonen så jag fick sova och även på söndag. Man tackar och bugar:)))) Vi ska ev in till stan o kolla på en tröja till min stora prins imon. En Lyle`n Scott (stavas????). kanske tar vi en latte nånstans också. Jag älskar att fika!!! Det bästa jag vet!!!

Idag när nutti var på dagis så passade jag o min nya vän Helena på att shoppa lite i stan. Var trevligt. Helena skolade in sin son Noah på dagis samtidigt som vi hade inskolning o vi har jättetrevligt ihop. Vi shoppade och åt lunch.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen läsa lite. E så jäkla trött. Ringde sebbes mamma gudrun idag och vi pratade. Behövde kräka av mej lite och hon är alltid så förstående..TACK GUDRUN FÖR ATT DU E MIN SVÄRMOR!

ha en trevlig helg, stor kram fr Linda

1,5-årskontroll på bvc

I onsdags var jag o nutti på 1,5-årskontroll på bvc. Gick kanon. Han bygge med klossar, ritade på papper o hittade bollen bvctanten hade gömt under ett stort papper..duktiga alexander!! Talet var det lite sisådär med. Han kan fem ord: mamma, pappa, titta, där och håll i er nu, LINDA??!!! Jag säger alltid till honom: Mamma heter jag:)

Tog även upp att nutti får sina raseriutbrott. Nu menar jag inte att han blir arg för dte blir alla kids utan han blir så arg att han framkallar kräkningar på ett eller annat sätt. Mycket jobbigt för mamma o pappa. Antingen hulkar han tills det kommer eller så sätter han fingrarna i halsen. Jättejobbigt med tanke på att han är som en fågelunge när dte gäller mat...BVC-tanten ska prata med nån på BUP. Jag fick lite smått panik när hon sa det men det var för att vi som föräldrar lättare ska få tips på ur man hjälper honom ur detta betéende på bästa sätt.

Nutti sover ibland oroligt på nätterna. Vaknar av att han gråter och kan inte sluta. Han är sååå trött och ändå så kan han inte komma till ro. Mycket som händer i hans liv nu med dagis och allt vad det innebär. De ringde fr dagis för då hade han fått ett sånt utbrott och då fick jag komma o hämta honom...men dte var ingen fara med honom. Kanske är det bissingar på gång runt om i munnen. Än så länge har han "bara" 4 st, två uppe o två nere, men flera e på intågande...Att börja på dagis är nog en större omställning än vad vi kan tänka oss. Men det funkar bra på dagis. Han är ett dagisbarn sa fröken till mej härom dagen, Nu ska jag sova, kram o godnatt

PS! Johanna Engelholm, läste din blogg och et du skrev om mej: Kan bara säga detsamma om dej!!!!!!! PUSS PÅ DEJ!

Tråkigt när vänner inte hör av sej..

Jag tycker verkligen att det e trist att en del vänner, läs EN DEL, inte alla, som inte hör av sej..visst man har mycket att göra med allt men tar det verkligen så lång tid att bara slå en signal eller skicka ett sms?? Visst vänner vet att man alltid har varandra oavsett om det tar tid innan man hörs av osv, men samtidigt så tycker jag att det e trist (talar från mitt hjärta nu) Känns som att det ofta bara är JAG som ringer eller hör av mej de gånger man pratas vid...men sen finns det lysande exempel på vänner sm hör av sej trots att de bor långt borta i Kalifornien, USA med allt vad tidsskillnad och vardagsstress innebär..Hanna Jung, det är DEJ jag menar. Fan alltså, vi bor så långt borta men ändå hörs vi av mer än vänner som bor i samma land....antar att det handlar om prioriteringar om jag ska vara ärlig. Jag har också mycket att göra varje dag och ibland vet jag inte på vilket ben jag ska stå på för att få allt att gå ihop...jag menar bara att ett sms tar inte tid...eller bara ett kort samtal från nån som undrar hur allt är osv....

Nostalgi-fas mamma går igenom...

Ja jag känner att jag ofta tänker tillbaka på när Alexander var mindre..och det märks också här inne på bloggen..jag antar att jag tycker att tiden springer iväg och man inte hinner med ibland. Det är såklart superkul nu när Alexander utvecklas och så, men vart tog min lille baby vägen???? Fast alla åldrar har sin tjusning och inget som slår när han springer in i famnen och karamar hårt om halsen på en..det e så man bara döööör

Fick hämta Alexander från dagis idag för han hade spytt 2 ggr. Fast han kan göra det är han e arg och upprörd över nåt. Det e hans "grej" att spy då typ. Ska tala med bvc imon om det då vi ska på 1,5-årskontroll. Han har gjort så här sen han var jätteliten..Så imon ska han vara hemma fr dagis för det blir så stressigt om han ska vara på bvc kl 11, så imon blir det till att hänga med mamma:)

Hittade en bild på Alexander på nätet sen hans dop då de frågade om dem fick använda nutti i tidningen som stor bild på dopet för det var visst inte så många dop där..kan inte motstå att lägga in bilden på min blogg så ni kära läsare kan se..rund o go liten dockpojke 5.5 månad gammal..

Dop i Södra Möckleby kyrka

 
Alexander Eric Edward Franzén döptes den 30 september i Södra Möckleby kyrka. Föräldrar är Linda Eriksson och Sebastian Franzén. Faddrar är Hanna Franzén och Gustav Eriksson. Doppräst var km Anna Lundin Leander

CHOKLADBRUNA SNUTTEN PÅ UNDERBARA NK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I lördags var vi på stan och shoppade lite. Pappa köpte en jättefin kostym på Brothers. Aj va dyr men oj så fiiiiin! Sen gick vi till NK och köpte nya Snutten till Alexander. han måste ha de snuttefiltarna annars går det inte. Köpte 3 st mörkbruna när han var nyfödd och nu har vi 2 kvar, den andra är borttappad. Så han måste ha lite extra om nån mer försvinner.

När Alexander var baby så var jag inne i min retrofas och tyckte att mörkbruna var snyggast. De finns i alla möjliga färger. Nu ca 1-5 år senare så säljer dom inte de bruna nånstans???!!!! PANIK! Ringt runt till hela Stockholm och även Kalmar och Norrköpind där vi har folk som bor. Men ingenstans har de kvar de bruna. Försökte med en ljusbrun men nej, det gick inte. Har även en blå men det funkade inte det heller. NK lovade att försöka beställa en brun förpackning á 3 st och lovade att ringa mej när/om dom fått in dem. Butiksbiträdet sa att det inte var så vanligt att man köpte de chokladbruna, så de har inte kvar dem i sortimentet längre hihi. Så förra veckan ringde hon och sa att de hade en förpackning som väntade på mej där!! *GLAD MAMMA O PAPPA* och Alexander är nog ännu gladare:) Tack NK! Ni har just räddat oss fr en katastrof!


Besök på Skansen och Skansenakvariet

I helgen har lilla familjen varit på Skansen tillsammans med nuttis faster Hanna. Det var trevligt fast nutti var lite febrig och inte på sitt allra bästa humör, men det gick bra iallafall. Han var nyfiken på alla djuren och när vi var i akvariet och såg 2 st jätteormar blev det för mycket för lilla prinsen. Då blev han riktigt rädd, men lugnade sej ganska omgående. Vi var där nästan hela dagen och hade det skoj. Bilder kommer här:

Kikar nyfiket på aporna

Barnens regnskog

barnens regnskog

på hemväg

Ramlade ur sängen, NEJ!!!

Oh igår kväll hade vi en myskväll jag o mannen när han kom fr jobbet. Nutti somnade tidigt igår och jag har värsta jobbet att få honom att hålla sej vaken till 19. Han e så trött efter dagis. Även att han var en kortis där igår..

På natten vaknar jag av att Sebbe skriker på mej och att han flyger upp ur sängen. Då ser jag att lille hjärtat har ramlat ner fr våran säng och ligger på golvet. Sebbe måste ha reagerat blixtsnabbt för nutti hann inte ens att börja gråta. Vi tog upp honom igen o tröstade honom. Men han kunde inte lugna ner sej. Blundade ca 30 min sen skrek han blundade en liiiten stund och sen skrek han osv i ca 1 timme. Jag gick upp o fixade välling och gav honom för jag tänkte att han kanske var hungrig. Och dte var han. Han drack ur hela flaskan och sen sov vi till 08.00 då väckarklockan ringde. Fattar inte hur han kan ha ramlat ur sängen då vi har dubbelsängen intill väggen och sen låg Sebbe o jag låg ytterst...Han hade ramlat ner på min sida nere vid fötterna så antagligen så hade han rullat o vridit sej längst ner så ingen av oss märkte nåt. Alexander är väldigt vild i sängen och vi får sätta upp höga murar med täcken o kuddar för att han ska hålla sej i sängen. Nu kanske många av er tycker att han ska sova i sin egen säng men han e jätteorolig för att ligga i sin säng efter att vi kom hem fr USA i somras. Och så vill vi ju ha honom hos oss. Har testat att bära över honom till hans säng efter att han somnat men då vaknar han hela tiden o är helt otröstligt. Men vi kan natta honom i vår säng o sen ligger han där själv utan problem tills vi somnar senare på kvällen..Vi e inte oroliga, vilken 15-åring har sovit mellan mamma o pappa?? :) Bye bye

Fortfarande en lattemamma..




OHHHHH jag vill bara skrika ut min frustration. Vår lattemaskin hemma funkar fortf inte och jag får panik!!! Jag som drack ca 3 latte om dagen. Riktigt krämiga och goda latte...måste fixa den snart. Blir ju dyrt om man ska köpa latte varje dag ute. Seven Eleven har jättemumsiga latte faktiskt, så det har blivit ett poppisställe för mej, men ändå..JAG VILL KUNNA GÖRA EGEN LATTE HEMMA I ESPRESSOMASKINEN!!!  Hmmm vilka ytliga problem man har egentligen. Ska avsluta detta inlägget innan jag får skäll av nån..

Ciao

Saknar min Bugaboo Cameleon

Oh va jag saknar min gamka bugga!! När Alexander blir storebror så kommer det vara ett självlart val att köpa en Bugaboo Cameleon. Dom kostar ca 9400 kr men värt vartenda öre. Men det e ju inga syskon inplanerade just nu men när dne tiden kommer så är valet inte svårt med vagnen:) Lägger in en bild på den:) Den är med svart bas och brun topklädsel. SKÖNHET DÄR!!!


En vanlig måndag

Inatt e jag ledig. Kom hem ca 08.15 då jag hängde med o lämnade nutti på dagis tillsammmans med pappa sebbe. Tog en skön dusch och borstade tänderna när jag kom hem. Sov från ca 9.30 och gick upp 14.30 då larmet ringde. Gick upp o åt lite kräm o mjölk och sen hämtade jag Alexander fr dagis. En tim tidigare hämtade jag honom för jag saknade honom så eftersom jag typ jobbat o sovit hela helgen och inte hunnit träffa honom så mkt som jag velat. Men nu e jag ledig i 2 nätter och sen jobbar jag ons och tors och sen e man ledig i 10 nätter i rad!!!! NICE!!!!

Imorgon ska nutti bara vara på dagis i ca 2 tim o 40 min. Sen ska han få hänga med mamsen:=)

Nu e det matdags, kycklig som jag stekt o lagt i ugnssäker form o blandat i creme fraishe med tomat o basilikasmak, champinjoner och en skvätt grädde. Sen toppar jag med parmesan, ÄLSKAR PARMESAN! Annars hatar jag ost, precis lika mycket som min älskade o saknade morfar hatade ost hihi. Han påverkade mej:)

Kram på er bloggläsare


Liten har blivit stor...

Tänk va tiden går fort....När man tittar på sin lille Alexander så kan man inte fatta att han har blivit en stor pojke nu...det var ju inte länge sen han kom upp på min mage. Kladdig o blodig o helt underbar............

Lägger in bilder, De övre raden e från BB medicin, de nedre är i nutid. Titta o njut på vår vackra pojke







Jag e så jävla bra!

By the way, e så jävla stolt över mej själv som hade värkar i 37 tim och sen krystade i 1 tim innan vår älskling kom ut till oss. Det är det som jag är mest stolt över när det gäller mej själv. Jag e en fighter och jag kämpade så fast det gjorde sååååå ont. Krystvärkarna var det som var allra värst. Min allra största prestation någonsin, Har aldrig haft så ont och den känslan går inte att beskriva i ord. Men jag fixade det och jag ska ha massa cred för det, så det så!:)  Nu menar jag inte att dom som inte fött vaginalt inte kämpat, utan detta handlar bara om mej nu, så ingen tar illa upp!!!

Till finaste ungen på jorden!!!

Alexander, jag vill att du ska veta hur mycket vi älskar dej. Du e mammas o pappas allt. Vi kommer alltid finnas för dej och älska dej villkorslöst i all evighet vårt lilla bustroll. Den dagen då du föddes går inte att beskriva i ord. Att få DEJ var det allra finaste och käraste! Du gjorde/gör våra liv så meningsfulla. Allt innan du föddes verkar nu så innehållslöst. Du har fyllt våra liv o hjärtan med stolthet och beundran för den underbara människa du är. Alexander, du är världens finaste och vi kan aldrig få nog av dej. Puss o kram mamma o pappa

Ett par bilder som jag inte kunde lägga in förut..

Ville bara säga att lilla nutti mår bra nu i munnen. Han blödde idag ganska mycket men läkaren sa att han kunde blöda ibland. Jag har jobbat natt o ska jobba hela helgen. Verkligen piss att gå ill jobbet en fredag när alla andra e lediga och handlar godsaker inför helgen. Det var verkligen fredagsstämning när jga hämtade nutti fr dagis idag. Men sen jobbar jag bara ons o tors nästa vecka och sen e jag lååååångledig i 10 nätter! Då e det LINDA som får handla fredagsmys:)) Jag tänkte lägga in lite pics som jag inte kunde lägga in förut. Det e fr 2 helger sen när farmor var o hälsade på och sen är det fr när vi skulle på 30-årskalas. Se o njuuuuut haha:

Farmor o Alexander hemma hos oss

 La familia på väg till 30-årsfirande av min barndomsvän Astrid

ASTRID LINDGRENS BARNSJUKHUS

Igår natt var vi på akuten igen. Alexander ramlade hemma på morgonen och landade handlöst mot våran skohylla. Läppen fick ta hela stöten och det resluterade att det började störtblöda. hela tröjan och byxorna och det droppade på heöa golvet. Det slutade efter ett tag och jag lämnade honom på dagis efter att jag informerat dagispersonalen om vad som hänt. När jag skulle hämta honom så var allt bra med honom. Han hade ätit tre pannkakor på lunchen och ätit rejält med mellis. Allt lugnt så långt. Han var en kortis på dagis igår så på eftermiddagen la vi oss o sov en stund och efteråt gick vi med Helena o hennes två pojkar till Vippan o lekte på lekplatsen. När han skulle äta banan så ser jag att det e blod på bananen men inte så mycket. Tidigare på morgonen så försökte jag såklart kolla hur det såg ut under läppen men jag kunde verkligen inte komma åt. Lite senare på kvälen ligger jag o Alexander i söngen o gosar, det e lite halvmörkt och jag ser nåt konstigt under hans napp. Jag tar bort den och hela hans mun e full med blod!!?? En stund senare kommer pappa hem och han hjälper mej att kolla i munnen på Alexander och då ser vi att det e ett stort hål på insidan av överläppen. Vi e säkra på att han har bitit av strängen och ringer till akutmottagningen´o vi får en akuttid. Väl där så ser dom att det e ett stort jack och strängen e helt av. Alexander gröät o var helt hysterisk när vi höll i honom, fan va ont det gjorde i mamma- och pappahjärtat. När läkare vände upp läppen så e strängen helt bortatyp. Bara en stor glipa och det började blöda som sjutton nör han lyfte upp läppen. Jag mådde illa. Om man ändå kunde ta det i hans ställe!!! Vi blev skickade till Astrid Lindgrens barnsjukhus och där fick vi vänta ett tag men inte sp jättelänge. Den första läkaren ville att vi skulle dit med tanke på att jacket var så stort och att han fortf blödde så mkt. Det hade gått över 12 tim o han blödde mängder. Dom ville inte sy honom för att det hade gått så lång tid med risk för att sy in bakterier. Det skulle få läka ihop av sej självt. Drt kunde visst börja blöda mer och en bit av strängen skulle kunna lossna men det var ingen fara. Alexander var under hela kvällen på lysande humör och charmade alla läkarna på KS:) Han somnade i vagen när vi skulle hem och jag kan säga att jag vat helt slut av oro o utmattning. Pappa likaså..Men slutet gott allting gott...
tack ni som skickade sms, dte värmer så gott när man e orolig för sitt barn!! TACK!!!!!

Liberoplåtningen kommer att skjutas upp till nästa vecka eller så blir det att den får plåtas utomlands, stockholmsgruppen ringde idag och sa det för dom måste visst ha solsken på bilden:=)


30-årskalas för min barndomsvän

Idag var det dags för ännu mer kalas. Vi var o firade min barndomsvän Astrid som fyllde 30 år den 4 september. Det bjöds på plockmat och alkohol. Jättekul att träffa Astrid mamma Anna-Lena och hennes tvillingsystrar Anna o Malin. Vra så länge sen jag såg dem nu. Vi växte upp i Pukeberg som ligger i Nybro, ca 3 mil från Kalmar. Finns inget bättre ställe att växa upp i än Pukeberg...Vi kom till kalaset ca 13.15 o åkte hem 17. Sen handlade jag lite proviant och sebbe och nutti åkte hem o badade badkar och sen nattades nutti, så nu sitter jag här igen haha. Ska faktiskt vara lite social nu mot min man..

WHAT!!??? Han har somnat i soffan....jaja men jag ska lägga mej tidigt idag tänkte jag. Imon jobbar jag min första natt på jobbet. Nutti ska vara på dagis mellan 10.40-16 imon så jag får sova lite innan. Man behöver ju det när man ska jobba natten. Har jobbat natt i ca 7 år innan på ett annat ställe och det e perfekt med nattjobb för mej som e morgontrött som fan. Och så slipper nutti vara på dagis hela dagarna för jag jobbar 11 nätter i månaden och får ut som en heltid. Tycker så synd om alla småttingar som är där från morgon till kväll men alla har inte något val. Vad ska man göra då? Tur att det löste sej för oss med nattjobbet nu.

Alexander mår bättre nu med Bricanylen.

Testar o se om jag får in en bild som togs av farmor innan 30-årskalaset: Nej det e nåt knas...

Födelsedagskalas för farbror Simon

Hejhej, igår tog vi det lugnt på dagen och hade det mysigt hemma. Vid 16-tiden var vi redo för ännu ett restaurangbesök för att fira sebbes lillebror simn som fyllde 24 år den 3 sep. Alexander var fint klädd i limegrön tenniströja och ljusblå stuprörsjeans från Polarn o Pyret. Han var sååå sööööööt! Pappa matchade sonen med mörkblå stuprörsjeans med en limegrön tenniströja från Lacoste (pappa shoppade massa Lacoste när vi var i USA). Mamma ville ju inte vara sämre så hon matchade sina grabbs med ljusa limegröna trekvartsbyxor och en vit figursydd skjorta. Fina var vi:) Vi mötte upp farmor Gudrun, faster Hanna och simon o Sanna (faster det också ju) i Vasastan och gick till ett ställe som hette Luundbergs. Jag beställde entrecote med pommes och persiljesmör och nån vinsås och sen en latte efteråt. Till maten drack vi rött vin. Mumsigt! Simon fick fina presenter. Sen åkte farmor hem med oss medans pappa åkte med simon o Sanna till Karlberg där Simon pluggar och kollade på fotbollsmatch. Han kom hem senare på kvällen. farmor o nutti lekte här hemma och sen somnade han gott. När sebbe kom hem så kollade vi i IKEA-kataloger o Miokataloger och diskuterade med farmor ang ny soffa osv...sen la vi oss o sov

Lägger in en bild på nutti o farmor Gudrun: hmmm det funkar inte att föra över bilder nu...

Libero och Kappahl, CASTING

När Alexander va ca 3 månader så skickade jag in bilder till Stockholmsgruppen på honom för jättemånga som vi mötte kom fram o sa att han skulle vara så fin som barnmodell..efter mycket "tjat" så tänkte jag: Visst varför inte? Sagt o gjort så tog vi lite pics här hemma, men tiden gick o vi hörde inget. Så jag la det poå hyllan och så för ett tag sen så fick jag ett mail från Stockholmsgruppen att de skulle ha en uppdateringsdag på agenturen och vi kunde få gå dit o ta nya kort där av en riktig fotograf. Så jag o nutti begav oss dit och han var såååå duktig o spexade framför kameran. Samma dag som de blev utlagda på Stockholmsgruppens hemsida ringde dom o sa att Kappahl ville träffa Alexander och oss. Vi gick på casting inför ett jobb som skulle ta ca 2-3 dagar. När vi kom dit så trodde jag inte mina ögon. SÅÅÅÅ MYCKET FOLK!!! Och massor med barn som satt på golvet, i hörnen och på väggarna typ. Vi fick ta en kölapp och hade nr 48....Fy fan säger jag bara. Vi satt på golvet o jag försökte göra allt för att nutti inte skulle bli galen där inne. Men oj va jag var nära att dra därifrån. Mammor satt där o peppade sina barn att de skulle sköta sej där inne. Jag mådde illa...Var jag en sån mamma?? Nej det e jag inte. Hade Alexander blivit ledsen så hade jag dragit direkt! Sebbe kom efter halva väntetiden fr jobbet och sen gick vi in dit och det gick åt skogen kändes det som. Fotografn var en sur bitch o ville att Alexander skulle flytta på sej istället för hon själv.Hon KAN bara inte ha fått nån bra bild. Sen sa jag till sebbe: ALDRIG MER!!!

Men....sen fick jag ett mail från agenturen igen att Libero skulle han en casting och jag tänkte: jag ger det en chans till och tog med en vän dit som skulle hålla oss sällskap. Vi var där ca 20 min innan det skulle börja. Vi fick komma in ändå och hon började ta en massa kort medans hon pratade med Alexander och han var på sitt mest strålande humör. Det gick toppen och idag fick jag ett samtal att LIBERO VILL HA ALEXANDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Haha, så nästa vecka drar vi iväg o plåtar på en strand utanför Stockholm....Ska bli såååå kul!

Nu e det movietime..kram


AKUTEN EN FREDAG:((((

Ja nu har vi just kommit hem fr akuten med nutti. Han har haft svårt att andas inatt och hostar som en galning. Tycker så synd om honom! Tänkte att det var bäst att åka in med honom nu innan helgen ifall det skulle bli värre. Han har såklart varit hemma fr dagis idag o sovit typ hela dagen. Jättetrött efter en sömnlös natt. Jag passade på att sova med honom på förmiddagen för jag har inte sovit många minuter inatt. Han har ätit Mollipect men nu hjälper det inte längre så vi fick utskrivet Bricanyl som vi ska ge honom. Vi hade en bra läkare o vi fick förtroende för honom. Han tog sänkan som låg på 10, så dte var ingen bakterie i kroppen utan ett virus..Barn som haft RS kan ju lätt få problem med luftvägarna och det kan man ju lugnt säga att vår lille älskling har haft. Men nu så hoppas vi det ska bli bättre. Pappa mötte oss utanför akuten och efter sjukhuset så gick vi till Apoteket vid Mariatorget och köpte Bricanylen. Sen var vi så hungriga att vi bestämde oss för att gå ut på restaurang o äta, så det blev italiensk vid Hornstull. VÄRLDENS BÄSTA PASTA ALLTSÅ!! Oh så gott det var. Sebbe beställde en härlig pizza och jag tog en pasta med tryffel och karl-johansvamp med gräddsås. MUMMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alexander år lite av varje fr våra tallrikar och njöt av all uppmärksamhet han fick av alla på stället:)

När vi kom hem så hyrde vi film o köpte godis. Sebbe har just nattat en liten söting och vi ska mysa lite nu. Lite vuxenmys framför tv:n

TREVLIG HELG ALLA BLOGGLÄSARE!!

Lite update + dagisbild

Dagis går bra, men idag grät nutti när jag skulle gå och sen fick han ett smärre utbrott som han kan få när det inte går hans väg... Det var ju lite ovant men fröken tog honom snabbt och sen var det bra. Han sov 1 tim på dagen och han har hittat en lekkompis. Kul att han hittat nån som är lik honom själv i sättet. Han och hans nyvunna vän hade skålat (!?) vid matbordet och hade lagt pussel.

Efter dagis så gick jag o prinsen till en 4H-gård och tittade på djuren. Nutti gick in till kaninerna och njöt i fulla drag. Han klappade kissarna och pratade med hästarna:)) VÄRLDENS GOASTE!!!

Ikväll har vi kollat på Idol. Jag får dåligt samvete när jag sitter o asgarvar när ungdomars drömmar går i kras....de vill så gärna....men men...de vet ju att hela Sverige (well, kanske inte hela) kollar. Har haft lite mys med tända ljus o godis i soffan nu, jag o min stora prins. Den lille prinsen ligger ju o sussar i sängen...Viktigt att hålla liv i kärleken mellan alla blöjbyten, storhandlingar med svett i pannan, tidiga morgnar, sömnbrist osv...det lyckas vi göra. Kanske därför som vi är inne på vårt 12:e år tillsammans! Tänk,  inne på det 12:e året. Man var ju ynka 17 när man träffade sin mr Right. Han var 20:) HIHI så härligt!! Tänk så många år vi har kvar ihop och alla fler barn vi kommer att få:)))))) LOVE!!!

Lägger in en liten bild från gården på dagis:



Inskolning på dagis

Ja nu har det blivit dags för mamma och pappa och släppa tyglarna lite om vår lille darling. Nu ska han inte vara hemma med mamma hela dagarna utan vara på dagis och leka med alla andra barn. Känns mer jobbigt för mej än för Alexander. Jag ska sammanfatta de här tre dagarna lite kortfattat:

Torsdag 28/8-08: Kom dit 09.30. Lekte och skojade med de andra barnen. Pratade med fröken om olika saker. Fick veta vart nutti ska ha sina personliga tillhörigheter. Vi hade fruktstund medans de andra barnet var ute och lekte. För den fröken som hade hand om inskolningen tyckte att det var bäst att vara inne de första dagarna så han skulle bli trygg inne först innan det  var dags at vara ute på gården o leka. Alexander var lite ledsen när vi kom in på dagis. Han är lite rädd för städaren som jobbar där inne, så han nussade med sin älskade bruna nussefilt och sin tutte (napp). Sen kom de nadr barnen in och vi skulle äta lunch. Det blev blodpudding. Han åt sådär mycket...Sen blev han jättetrött så framåt 11.45 begav vi oss hemåt och gissa vem som somnade inann vi ens kommit utanför grindarna hihi.

Fredag 29/8-08: Vi kom dit 09.00. Lekte och hade fruktstund på förmiddagen. Jag höll mej lite i bakgrunden så fröken skulle få skapa en relation med nutti. Han gick iväg o lekte i andra rummet och verkade ha glömt mej för stunden. Kanonbra! Kl 11 år vi lunch, kycklingpytt. Sen gick vi hem och nutti somnade innan vi ens hade kommit ut från gården:)

Måndag 1/9-08: Kom dit 09.00 och sen sa fröken att jag kunde gå hem ett tag och hon sa att hon ville att han skulle vara kvar och äta där så skulle jag hämta honom efter lunchen. Men självklart skulle hon ringa om jag skulle behöva komma tidigare...Jag var inte beredd på att jag skulle vara borta så länge för i fredags skulle jag bara gå just under lunchen. Jag pussade nutti och sa: mamma kommer snart igen och sen gick jag bara ut. Jag kände en klump i halsen just när jag såg att han kollade efter mej innan jag kommit ut ur rummet, men allt gick så fort och när jag var på väg hem så kändes det bra. Jag vet ju liksom att de ringer om det är nåt och ringer de inte så är allt bra med lille älsklingen. Hon som vi har inskolning med heter Pia och är helt suverän. Jag har verkligen fått förtroende för henne och gillar henne jättemycket. Hon var på hembesök hos oss i förra veckan och jag tog chans att ställa massa frågor till henne i lugn o ro här hemma. Hon tyckte vi hade en så fin o mysig lägenhet. Hembesöket var frivilligt men jag tyckte att dte var en bra idé. Dels för att Alexander skulle få träffa henne hemma i sitt trygga hem och sen för att jag skulle kunna fråga henne om saker och ting ang dagiset i lugn o ro. Det var en trevlig fikastund här hemma i vårat kök. Imon kör vi samma sak som idag och på torsdag så ska vi testa att han ska sova kvar efter lunchen...men en dag i taget!

Nu ska jag ta en bloggpaus:) Kram på er läsare

RSS 2.0