Ruskiga söndag

Idag har det varit ganska lugnt hos lilla familjen. Vi vaknade kl 11 jag o Nutti, gaaaahhh. Han hade dock varit vaken lite inatt så det förklarar saken. Mardrömmar förekommer och då är dte inte alltid så lätt att somna om igen...Sen åkte pappa och tränade. Jag o Nutti lekte och gick o plockade lite här hemma och sen  fixade vi ite lunch bestående av blodpudding, bacon och lingon med rivna morötter till. Det gick bra o Nuttu åt en hel del *mamma stolt*. Sen kom pappa hem och då stack jag iväg o träffade Catharina i stan. Vi träffade sen mamma och Kjell och fikade med dem innan de tog tåget hem igen. Mamma och Kjell var besvikna på att inte Alexander var med haha. Nu funkar det inte med enbart mej längre hihi. Men jag kan tycka det är segt att ta med Alexander in till city då det är så fett med folk. Man kommer knappt fram UTAN barnvagn ju. Kollade runt lite på Panduro (favvobutik numer då jag scrappar) Köpte ett nytt album då jag inte har så många blad kvar av det andra som jag jobbat med ett tag nu..ett bra lim och lite annat smått o gott. Men nu har jag så mycket saker så jag ska hålla mej fr att köpa mer nu. Får helt enkelt stålsätta mej för det är jä*ligt dyrt med såna saker!
Hittade en present till lilla Alice som fyller år i februari. kan inte säga vad det blir för jag anar att mamma Anna läser min blogg ibland:)

Har just gjort ett försök att natta prinsen. Det gick inte bra, han är superpigg. Försökte 1 timme och sen gav jag upp. Tror att han känner på sej att man börjar bli otålig när man ligger där och bara väntar o väntar på att han ska stänga de stora bruna brunnarna. Nu får pappa försöka!

Ha en fortsatt trevlig söndag käraste vänner

B.B = BEFORE BABY

Innan man fick bebis så fanns det vissa saker som man kunde göra utan att behöva tänka på nån annan än sej själv:

*Sova på morgonen
*sova en hel natt i sträck
*äta mat i lugn o ro (kanske framför tv:n om man kände för det)
*festa hela natten lång och äta pizza i sängen o andra onyttigheter
*vara uppe sent utan att behöva ta hand om nån annan än sej själv dagen efter
*spela musik så högt man vill utan att nån liten prins vaknar
*Dra täcket över huvudet och bara ligga o läsa och göra INGENTING!


Men allt det betyder ingenting om man jämför med hur livet med lilla A är. Skulle inte byta bort:

*Tidiga morgnar
*Vällingkok kl 03 på natten
*Blöjbyte under hysteriska protester
*Ett barn med en egen (stark!!!) vilja
*Göra allt under tispress då man inte vet hur länge sötisen ska sova
*Alltid ha sällskap på toan
*Alltid planera när man kan duscha eller göra nåt annat liknande
*Gå ut i alla slags väder oavsett hur sugen man är på att traska runt i regn o slask

För att när man får barn ger det så mycket som aldrig kan ersättas med nåt annat. Skulle göra om det hundra miljoner ggr . Alla som har barn vet vad jag talar om..kanske låter klyschigt men:

Jag älskar livet AFTER BABY

Mysig lördag

Kl 05.48 vaknade jag av att mamma sa att Alexander hade läckt från blöjan så det var bara att byta på en stackars trött o arg kille. Sen fick han välling o somnade om för att 10 min senare få ännu en tott blöja. Anar jag magsjuka??? Men sen sov han o Mommo till, hör och häpna. 10.40. Haha då kom jag in o väckte dem och mamma flög ur sängen hihi Men vi låg o pratade så länge inatt att vi alla var trötta. Runt 13-tiden kom morbror gustav och Lova och de små lekte som galna. Sen runt 15-tiden kom Kjell och catharina och vi fikade med kaffe och en chokladtårta som jag bakat på förmiddagen, den var uppskattad:) Sen umgicks vi o hade det så trevligt. Sen fixade Sebbe en god middag bestående av färsk pasta och citronkycklingsås. Oh va den är god. Soltorkade tomater, grädde, citron, vitlök mm

Sen fikade vi igen och alla hade så mysigt. Barnen lekte och kusinerna trivs ju bara såååå bra ihop! Mommo följde med Lova o Gustav hem inatt och Kjell o Catta åkte hem till henne. Så nu sitter jag här o skriver och ska snart sova. Tror att pappa har somnat när han nattade Nutti hihi. Lätt hänt!

Min rygg är bättre men jag är väldigt svullen och har fort svinont och kan ej lyfta lillkillen. catta masserade mej och igår masserade mamma mej hela kvällen. Värmekudden är så underbar men jag ska kolla om en elektrisk värmekudde så jag slipper gå o värma den hela tiden när den kallnat.

Självklart så fick ju Nutti o Lova en present av Mommo och Kjell när dom kom. Alexander fick en stor bil som låter och som man kan trycka på två knappar så det är motorljud eller musikljud. En jättekul bli för Nutti som han leker med.

Läser i alla mina vänner bloggar om sjukdomar hit och dit som aldrig verkar ge med sej. Hoppas ni snart blir krya!!!


Äntligen kommer MOMMO!!!

Igår när jag vaknade var min rygg ännu värre och jag stortjöt på morgonen då jag knappt kan stå eller gå pch paniken lyste ur ögonen på mej. Sebbe sa att han får vabba men jag sa att det inte behövdes (hur dum får man bli??? Klart dte behövdes) Men hur som helst så var jag o Nutti hemma. Pappa ringde under dagen o frågade hur det var med oss och att vi skulle ringa om det behövdes så han fick gå hem o hjälpa oss. Vi la oss och sov på eftermidagen och sen åkte vi in till stan och mötte upp Catharina och tog en fika. Jag var inne en snabbis på Gina Tricot och hittade två klänningar för 49 kr st. Såna där långa skjortklänningar som man har skärp i midjan till. En helvit och en blommig. Supersöta och fint billiga också. jag passade på att köpa 2 förpackningar Chai-te också då mitt är slut. Det köper jag alltid på Espresso House. Finns inget godare! Sen var vi inne en sväng på LUSH och köpte en handtvål. Där var det lite dyrare men dom är så härliga och jag unnar mej gärna sånt. Vardagslyx gör susen..sen kl 17.30 mötte vi upp mamma och Kjell på centralstationen. Mamma följde med oss hem och Kjell med Catharina. Vi köpte hem grekisk mat o handlade lite godis och vin till kvällen. Alexander ville vara med MOMMO hela tiden. Dom lekte och hade så skoj hela kvällen och sen nattade mamma honom. Gick på 2 sek. Haha annars kan man minsann få ligga i 1 tim ibland, även om det är sällan. Sen satt mamma, jag o sebbe och tittade på Let´s dance. Tyckte det var bra att BlondinBella och hennes partner åkte ut då jag tyckte att de andra var mycket bättre. Har lite svårt för hennes fjortissnack också...sen la jag o mamma mej inne i dubbelsängen med Nutti mellan oss. MYS! Mamma och jag låg länge o pratade innan vi somnade. Så härligt när mamma är här. ÄLSKAR DEJ SÅ MAMMA!




Stackars mamma och Nutti

Tycker synd om mej själv. Först magsjuka och direkt efter det så får jag ryggskott. Andra dagen så får Alexander stanna hemma fr dagis då han är alldeles för hostig. Ta hand om honom medans man själv försöker överleva smärtan, hur funkar det??. Man blir ganska så handikappad då man inte kan lyfta eller knappt klä på ens barn med tanke på att han fortf är så liten och behöver hjälp med allt. Men oj va snäll han är! Han känner på sej att mamma har ont och han är en ängel. Inga utbrott, inget gnäll. Han är lugn som en filbunke och vi tar dte väldans lugnt här hemma nu när han varit sjuk fr dagis. Han hostade så pass mycket i torsdags att vi var tvunga att söka läkarhjälp för hans luftrörsvidgande Ventoline hjälpte inget alls. Har gett honom det i ett par dagar nu och ingen förbättring har skett. Men hur ska vi ta oss till sjukhuset? Då ställer min fina Cecilia Hultin upp och är med oss där då jag inte kan få på honom kläderna ellersätta honom i vagnen och sen kommer pappa dit och tar över. Alexander var så duktig hos läkaren och sa inte ett knyst DUKTIGA UNGE!!. Dr kollade öron o hals och han konstaterade att Nutti har feber också men annars var det inte så farligt. Jag sa att ventolinet inte biter på honom så jag sa att Bricanyl är kanon så det fick vi recept på. Det har blivit bättre med hostan nu sen vi tar Bricanyl. Han sover lite bättre på natten iallafall.

Ryggskott utav bara h*vte

Jaha, då har man upplevt hur det är att ha ryggskott. Fy f*n säger jag bara. I onsdags så skulle jag o Nutti börja göra oss iordning inför dagis och jag lyfter upp honom o vrider överkroppen på nåt konstigt sätt och DÅ HÄNDER DET. Det bara small till, som en jätteexplosion. Jag trodde att hela ruggen hade gått i två delar. Jag känner att jag inte kan hålla i Nutti utan hasar ner honom fr min famn medans jag fortf är stående. Jag sätter mej där på golvet och Alexander säger: mamma, mamma och så tittar han på mej så undrande. Jag säger att mamma mår bra men har lite ont i ryggen och så tar jag mej om ryggen. Då går han bakom mej o blåser på ryggen. Lilla fina du!!! Jag kommer till slut upp och känner att mina rörelser är ytterst begränsade. Jag kan inte lyfta upp nutti på skötbordet men lyckas byta blöja på golvet. Jag kämpar med att få på honom kläderna och ytterkläderna och får ner honom i vagnen. Jag ringer min vän Helena som får hjälpa oss ner för trappan. Sen lämnar jag honom på dagis och går raka vägen hem o lägger mej på min vetekudde som jag värmt i micron. Känns skönt...men smärtan e grym. Hur ska jag klara att ta hand om lillprinsen när jag är så här???? Jag hade redan sagt till jobbet  i tisdags att jag fortf var magsjuk då jag inte känner mej helt bra från det. Men tänk om jag hade sagt att jag kommer till jobbet på ons och så får jag ryggskott på dan...lyckat *not*.

En award!! TACK!

Denna fick jag av min vän Nilla. Sånt förgyller ens liv! TACK!


Min mammainstinkt är så stark o har alltid lett mej rätt

Jag har inte varit aktiv på ett par dagar nu ör jag har varit sjuk. Kände i torsdags tt jag var så rusen och jag la mej kl 20 med pyjamas, 2 täcken och filtar. Kände mej så rusen och så svettades jag om vartannat. Ont i vartenda del i kroppen så jag nattade Nutti o somnade gott med honom. Vi sov till kl 08.15 när klockan ringde och pappa åkte till jobbet. jag gjorde iordning Nutti ör dagis men kände mej så seg i kroppen. Alexander som hatar att klä på sej opponerade sej som vanligt och när jag äntligen var klar så spydde han ner HELA sej, hela vagnen och hela åkpåsen. Han gör så ibland när han är arg. Jag var gråtfärdig. bad min kompis Helena säga åt dagis att jag skulle bli sen. Bytte om på honom o vi kom till slut till dagis och jag gick hem o la mej i soffan för att ta det lugnt och sen bäddade jag ner mej i sängen för att sova eftersom jag ska jobba hela helgen. Kl 11 ringer jag dagis för att höra hur dte var med Nutti och då sa de att han spytt en gång till när de var ute o lekte på gården. jag frågade om jag skulle hämta honom och dom tyckte att jag skulle det. Jag fick krypa upp ur sängen o traska tillbaka till dagis o hämta lilleman.

När jag kommer dit så säger en av fröknarna att jag inte får lämna Alexander på dagis när han kräks för dom ville inte ha nån magsjukeepidemi. Jag sa att han brukar ju kräkas lite titt som tätt och att jag inte skulle tänka tanken att ta honom till dagis om jag trodde han var magsjuk. Blev lite irriterad på henne faktiskt. Det var ju ändå HON som berättade för mej att Nutti kräktes för att han var förbannad en annan gång så hon VET ju att det händer då och då utan att han är sjuk.

Kanske svårt att veta NÄR han är magsjuk och inte men jag som mamma vet ju bäst och skulle aldrig ta honom dit om så var fallet. Jag e inte dum!

Han somnade innan vi ens kommit hem och sen la jag ner honom i sängen o klädde av honom och sen sov vi till kl var 16.30. Skönt för jag behövde sova.

Sen stack jag till jobbet och var där till ca 0300. Då pallade jag inte mer utan fick gå hem. jag hade sagt till mina kolleger att jag inte mådde bra men hade avklarat det tyngsta jobbet så jag inte lämnade massa jobb till dom. De var så förstående och gulliga. Jag sa att jag inte kom nu på hela helgen.

Alexander är frisk som en nötkärna, ingen magsjuka där inte. Han har inte spytt sen i fredags så imon ska han dit. Jag däremot är inte helt kurrant, men hoppas det ska gå över så jag kan jobba på onsdag och torsdag.

Har sovit typ hela helgen. Har verkligen behövt det. Varit helt slut. Inatt vaknade jag av att Nutti sa:"Mamma" med väldens lenaste röst och så gav han mej sin strumpa och sen vände han sej om och somnade om. SÖTISEN!!!

Nutti måste alltd ha pyjamas på sej och strumpor på vintern då han aldrig vill ha nån form av täcke på sej. Men han vill ogärna ha kläder på sej alls. Tycker inte om strumpor osv. Så fort ´vi kommer hem fr dagis så åker strumporna av. Han har två par små söta Tiny Zone-tofflor som han gillar och de värmer gott hans söta fossingar.

Nu ska jag sova. Men nu vet ni raringar varör jag varit lite off senaste dagarna. Kommer snart med ett härligt recept på chokladtårta som jag bakade i torsdags. Blev så mumsigt! Men det får vänta för nu måste jag sova.

Bye bye

Välling-gosiga-trötta pussar

I förrgår när jag hade lagt mej i sängen hände nåt så himla underbart. Det var ingen stor grej egentligen men när jag hade läst klart min bok och skulle släcka lampan så sätter sej Nutti upp i sängen o säger "hej" med sömndruckna ögon och firar av ett stort léende. Jag slänger mej på lampan för att han inte ska piggna till. Sen lägger vi oss till rätta nära varandra och jag säger: "Får mamma en puss" och jag lutar mej fram och så känner jag hans läppar som putar ut mot mej i mörkret. För er kanske det låter som en bagatell, men för mej som mamma värmde det i mammahjärtat...

Ville bara dela med mej av detta fiiiiina...


Vart tog min långledighet vägen???!!!

Fy attans vad fort min ledighet går. Hinner inte blinka förrän man e där igen...Men men, bara att bita ihop. Ni som läser min blogg får jättegärna skriva nån liten kommentar. Ser att det e ca 67/dag som läser den, s så jag e mest nyfiken på vilka ni är..Ge er till känna people:) Kul att ni läser den tycker jag. Ha det så fint!

Scrappat

I helgen har vi inte gjort så mycket. Mest tagit det lugnt. På lördagen var vi inne i stan o shoppade lite. Sebbe köpte kläder och träningsredskap och jag handlade lite stämplar o stämpeldynor till scrappingen. Sen åkte vi hem o åt middag och sen myste vi hela kvällen. Jag har testat stämplarna men det var ganska svårt att jobba med dem. Men övning ger färdighet. Köpte några med nallar på, ett par av en fin text, en krona mm mm. Har ett album med svarta hårda blad i som jag har satt in svartvita kort på Alexander som nyfödd. Jättefint med korten till svart bakgrund. Det är ju så vackert med svartvita foton. Har dock inte scrappat inne i albumet då jag tycker att svartvita foton gör sej bäst utan detaljer


Gjorde om framsidan på vårt nya familjealbum

Första insidan, texten syns dåligt på kortet men det var fint

Till Farmor Gudrun Från Alexander

TACK FARMOR FÖR LUNDMYRNAPPARNA DU SKICKADE TILL MEJ. JAG TAR DEM UTAN PROBLEM. TITTADE LITE EXTRA PÅ DEM EFTER ATT MAMMA STOPPAT DEM I MUNNEN MEN NÄR DEM SÅG LIKADANA UT SOM DEN JAG HADE INNAN SÅ GÅR DET FINT:)

PUSS ALEXANDER

scrappat

Tänkte lägga in bilder i min blogg på saker som jag scrappat. Är för övrigt helt såld på scrapbooking nu. Finns inget så avkopplande som att sitta och pyssla med sånt. Kul att jag har hittat en avkopplande hobby. Sebbe e lite irriterad för att jag har ockuperat köksbordet som min pysselhörna. Jag måste organisera mina material men jag har en fin box som jag ska ha allt i, det är bara det att jag inte lagt det där i än...jag ska även börja fixa med andra saker att pyssla med. Shit jag e ju värsta pysselmamman, men än så länge är Nutti för liten. Han stoppar mina små blommor i munnen och slänger mina papper på golvet. Så jag scrappar mest när pappa är hemma eller Nutti sover. Det blir lugnast så...


Ett litet födelsedagskort till Sebbe när han fyllde år


Lite crapbookingmaterial, fint va?


Bara satt en ram runt fotot och så en blomma, inget scrappat


sista pepparkaksbaket för iår...

NU är dte färdigbakat för vår del när dte gäller pepparkakor för den här julen. Här kommer lite söta bilder på vår alldeles egen pepparkaksgubbe. Kolla in det söta förklädet som Nutti fick av faster Sanna o farbror Simon vid Lucia när vi var där och hälsade på sist..


Kavla är hur kul som helst, jag kavlar även på bordet utan deg också


Städar gär man efteråt:)


Sådär mamma nu är dte rent o fint igen!


Pulka i snö(bristen)

Igår bestämde jag o Nutti oss för att ta pulkan till dagis tillsammans med Helena och hennes pojkar Noah och Rasmus. Det var ju en del kala fläckar på vägen dit kan jag säga och jag fick dra honom på gräset för att inte slita sönder pulkan (och min egen rygg) totalt. Jaja så är det när man bor i stan. Där ligger inte snön inte särskilt  länge på marken...


Mamma och Nutti


Oj va det går, just innan värsta vurpan:) Inte poppis alls...


Många tjejer kommer drunkna i dessa råddjursögon när Nutti blir tonåring, mamma gör dt redan


En kort intesägande 2008-sammanfattning

Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förut?
Förverkligade min dröm att få åka till USA med mina älsklingar

Dog någon i din närhet?
Nej, men 06-07 härjar fortf då mormor och morfar gick bort.

Vilka länder besökte du?
Miami Beach, Florida, USA

Vilket datum från 2008 kommer du minnas, och varför?
13 april då Alexander fyllde 1 år

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
Pass

Vad gjorde du på din födelsedag?

Firade med min lilla familj och fick veta att jag fått nattjobbet jag sökte

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Lite mer självförtroende.

Tre ord som sammanfattar året?
USA, Dagisstart och kärlek

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Camilla Borg, tack hjärtat för att du alltid funnits och stöttat mej när jag hållt på att bryta ihop! Du e guld värd!

Polkadot, ME LIKE

Måste bara lägga in en bild på mina fina Polkadotskålar som jag köote innan jul. Jag älskar dem och vi använder dem varje dag. Iallafall jag o Nutti då pappa tycker de är lite för små att äta frukostgröten i:) Dom kommer att ha en givande plats även är det inte vankas jul. Året runt! Bilder från nyår och Sebs födelsedag kommer också inom kort!!

Här slänger jag in en bild på skålarna:


 

Besök på IKEA

Idag var jag o Nutti på Ikea med vår goda vän Cecilia. Det var så mysigt! Innan vi åkte dit så bakade vi pepparkakor här hemma. För mej är det lite svårt att släppa julen, så vi bakar lite sådant fortfarande.
På Ikea köpte jag en massa saker, ett stort stort ljusfat i silver, en stor tavla med 3 st ramar i ett som jag ska scrappa och lägga in svart-vita bilder på Nutti, 3 olika doftljus, ett som doftar kanelbullar, ett som doftar cheesecake och ett som doftar chokladkaka. Ikväll tände jag den som doftar chokladkaka och man kan tro att jag bakar chokladkaka här hemma. Jättemysigt!!! Köpte även ett stort vitt blockljus, en wokpanna, flera olika stekbestick, fina burkar att ha socker, mjöl osv i, en fin grönblommig tvättsäck som vi har Nuttis leksaker i så de inte ligger i en blå Ikeakassae som de gjort innan.  Jag ville ha Orkidéer också men hittade dom inte så det får bli en annan dag.
Kul att ha lite nya fräscha blommor när man städar undan julen.

Jag lägger in en bild på mina fina doftljus:


GRATTIS SEBASTIAN!

Idag fyller vår älskling år!!! Grattis vår prins!! Pappa blev såklart uppvaktad med presenter av både mej o nutti o sin mamma och en liten tårta på morgonen. Vi sjöng o hade mysigt! Sen var det dags för honom att gå till jobbet men han slutar 16 idag så vi har hela kvällen att bara myyyysa.

Nu sover Nutti och jag ska inte sitta här framför datorn utan lägga mej i soffan och bara vaaaaa.
Farmor har åkt hem idag på förmiddagen o det e tomt! Känner alltid så när dom åker.

Igår fyllde min rara Anna Valbäck 30 år!!! Grattis stumpan!!

Ciao Bella

Julen e över..

Ja nu har det mesta med julen passerat och vi har kunnat njuta av den till fullo. Jag har jobbat hela nyårshelgen (klirrar gott i plånboken när lönen kommer), så det har känts bra. Dock var det vääääldigt segt att släpa sej till jobbet på nyårsafton då farmor Gudrun var här, faster Hanna, morbror Gustav och kusin Lova. Vi hade så mysigt och åt så god mat med 3 rätter. Även på jobbet åt vi 3 rättersmiddag och hade skitkul!!! Farmor Gudrun var med Alexander igår när jag sov och det var skönt att sova ordentligt utan att behöva gå till dagis och hämta när man är nyvaken. Nutti tycker det är jättekul med farmor och dom leker o har så kul. farmors ryggskott är bra nu, dock får hon ta det lite försiktigt men man märkte inget av det.

Vi bytte julklappar med gudrun för hon var ju aldrig här på julafton,. Jag fick massa scrapbookingmaterial, både papper och olika saxar och band och pennor, ME LIKE!!!

Nu e jag långledig och det e så skööööönt!!!! 10 nätter ska man få sova i sin säng.

HOPPAS NI ALLA HAFT DET BAR UNDER JULHELGERNA! PUSS

RSS 2.0