julhelgen och bilder från när morfar var här

Har inte hunnit skriva på min blogg på ett tag nu. Haft fullt upp, men ska nu försöka uppdatera er...På helgen innan julafton så var morfar på besök från kalmar. Vi hade en jättemysig helg och Nutti älskar morfar högt. Inte alls blyg. Vi passade på att be pappa följa med o storhandla så kunde han ta Nutti medans vi gick o plockade i mat i vagen. Vi åt gott hela helgen och på lördagen kom även morbror Gustav o Lova hit. Barnen lekte som aldrig förr och hade så skoj. Dom leker på ett helt annat sätt nu när Nutti blivit äldre. Dom springer runt o jagar varandra och tjoar. Söta kusinerna!!
Här kommer bilder från Pappa/morfar-helgen:
Morfar o Nutti

Nutti, Morbror o kusin Lova

Sötaste kusinerna EVER!

Fina ni är!

man bara dööööör ju!!!




julafton firade lilla familjen tillsammans med faster hanna. Det var meningen att farmor skulle komma fr Kalmar men hon fick tyvärr ryggskott som gjorde att hon fick stanna hemma. Vi var såklart ledsna för det men förstår så väl.

Vi åt goood mat o hade det supermysigt. Vi började dagen med att gå upp tillsammans och tomten hade lämnat två morgonjulklappar till Nutti. En liten leksaksmicro som låter o blinkar och en fin kofta från Polarn o Pret som var vit/rödrandig.

Vi åt julmiddag och sen var det Kalle Anka som inte intresserade lillen ett dugg. Efteråt så kom tomten med sin säck. Massa fina julklappar delade han ut..Nutti var inte alls intresserad av tomten. Han gick hellre runt o mumsade på godis. han tog emot nån julklapp men sket i tomten annars. Trodde han skulle bli rädd eller ledsen men han var helt enkelt inte intresserad alls. han öppnade nåt paket sen men sen fick mamma o pappa öppna resten. han fick så mycket julklappar och allt var så himla fint!!! TACK ALLA!! Lägger in lite bilder från den stora dagen:

Tomten kom med morgonjulklapp

Julmiddag

Mor i köket

Julgranen med en del av klapparna

Mamma o Nutti

Mina Rocky Road i min fina nya skål (polkadot)

Tomten delar ut paket

Chokladpojke i tomtens knä

det är inte kul hur länge som helst

På språng

man blir trött av att fira jul...godnatt!

GOD JUL OCH TACK FÖR ALLA JULKORT!!!!!

Ja nu är skinkan färdig i ugnen, alla paket inslagna och julstädat o fint! Jättemysigt!! jag har jobbat inatt och det var en jävla natt måste jag säga. Det var lugnt på jobbet men "min" avdelning verkar haft tävling om larmknappen. Jag e helt slut. har inte sovit idag utan jag o sebbe lämnade Nutti åp dagis för han har inte varit där på x antal dagar och han ville verkligen dit. Så fort jag nämnde dagis så skulle skorna på. Vi lämnade julklappar till fröknarna. Ett brunt ljus som såg ut som en muffins i en muffinsform i celofanpapper. Supersöta. Köpte till varsin presentpåse som jag la det i och dom blev sååå glada, Nutti gav själv över sitt paket till favvofröken Pia som blev jätteglad och hon kan verklugen inte få nog av Nutti nu när hon visste att det skulle dröja tills de sågs igen...mamma Linda fick också en stor kram av henne. Hon är så himla underbar!!!!!

Sen efter dagis begav mamma o pappa sej in till ett fullproppat stockholm city. Vi handlade lite leksaker på BR och sne gick Sebbe hem o hämtade Nutti på dagis. jag var kvar o fixade det sista och så handlade jag lite andra roliga saker som en tvål på The Body Shop och två fina skålar. Det blev även en vända till Polarn O Pyret där jag hittade en ursöt kofta som Nutti ska ha imon på självaste kulafton:) Sebbe o jag åt japanskt i stan. Mysigt. Sen klädde vi granen när jag kom hem.

har även fixat lite julgodis, Rocky Road. Blev så läckert. Nu e köttbullarna rullade, jansson klar, skickan färdigl Dert andra lagar vi till imon. Nu ska jag sova. Nutti vaknar tidigt och på julafton ska kan inte sova bort dagen...

Vill önska alla mina fina vänner en riktigt GOD JUL!!!!
PUSS Linda

Pepparkaksmysigt

Idag efter dagis handlade vi hem pepparkaksdeg som vi bakade när vi kom hem. Medans Nutti drack välling i soffan så tände jag ljus (daglig rutin hemma hos oss) och sen satte vi igång. Alexander åt deg och sen blev han lite otålig för han ville lägga in formarna i ugnen och när jag öppnade ugnsluckan så slänger han in hela degenbiten längst in i ugnen och under gallret....han slängde den från sin barnstol som var ca 1,5 meter fr ugnen??!! Ska han bli basketspelare mån tro??

Hur som helst så fick vi till 3 plåtar med pepparkakor. Mumsigt och nu doftar det juligt i hela lägenheten..

Snart är det Leila bakar på tv4+. Det är min bakguru. Jag älskar henne. Hela hon ser ut som ett bakverk och jag skulle gärna äta upp hela henne. Hon e helt klart bäst!! Hennes Rocky Road har jag gjort massor av ggr och det ska jag göra denna julen/nyåret också....det ser riktigt läckert ut när man lägger upp det på ett tårtfat..

Nu ska jag ta en dusch och sen är dte soffan som gäller

IMON KOMMER MORFAR PEDER HIT OCH DET SKA BLI SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ KUL!!!

kRAM FRÅN OSS

Vi bakar hallonkaka

Ja nu när dt e juletider så blir man, iallafall jag, extra huslig o pysslig. Jag älskar att baka och fixa saker i mitt julpyntade hem. Vi har dock inte satt upp tomtar o gran än för jag e rädd att man ska tröttna innan julafton ens har kommit. Men panelgardiner med julhjärtan på och ljusstakar och MASSOR med levande ljus som lyser upp. Mormors röda julstjärna som hon har gjort en gång i tiden hänger på sin plats i vardagsrummet. Den är så fin och den e helt oersättlig! Den skänker mej extra julkänsla! Saknar min mormor och morfar så enormt mycket men de lyser för oss där uppe i himlen med all sin kärlek...

Fick så fina bakformar av min vän Emilia igår när vi var inne i stan. Jag ville genast testa dem när jag hade hämtat Nutti på dagis så vi bakade som tusan. Dom blev så goda. Inuti är det bitar av goda hallon. Dom blev helt superbra!!


Lucia på dagis

Oh va mysigt det var när det var Luciatåg på dagis! Kan säga att mamma hade tårar i ögonen. Alla föräldrar satt på golvet i rummet när de små sötnosarna kom in. Vår lille darling var tomte och han var den sötaste tomten på hela jorden. Kan säga att fröknarna varit duktiga som fått på Nutti tomteluvan för det har jag aldrig lyckats med...När de yngsta barnen såg sina föräldrar började de gråta som attans och sprang till sina föräldrar. Inklusive vår lille prins. Oj va ledsna de var...Men allt blev bra när de fick komma till mamma...kan inte vara lätt att se alla människor sitta där på golvet och man själv inte fattar vad som händer. Klart man blir ledsen...efter tåget blev det Luciafika och sen gick vi hem o myste jag o nutti.











Jylpyssel i Linköping

I lördags begav vi oss till Linköping med tåg för att att hälsa på farbror Simon o faster sanna och farmor Gudrun. Det var sååååå mysigt och vi (läs farmor bakade) bakade pepparkakor och gjorde egna julkort. Det var så trevligt. Pappa Sebbe o Simon gjorde egen glögg men den spillde Nutti ut innan vi hann smaka på den:) Simon lagade en fantastisk god middag till oss på kvällen som bestod av kycklingbitar inlindade i bacon och till det var det hasselbackspotatis och en god sås. Sallad också.

Lägger in lite pics:


Man blir trött av att åka tåg:)


farmor o nutti bakar pepparkakor. Jätteskoj!


Nutti mellan tuffingarna simon o sanna


Simons mat e ju underbar!!


Svägerskor


Julkolan puttrar som vi gjort



Farmor o nutti diskar



Chai-latte gjort av Sanna



Chai-latte är ju hur mumma som helst, speciellt med julsmaker





Luciavaka med underbara vänner!

Jag vill bara säga en sak: NOTERA KLOCKSLAGET JAG BLOGGAR:=)

Har just kommit hem från en fest hemma hos min underbara vän Emilia och hennes kille Mike i Solna. Det var jättekul. Emilia var utklädd till julgran(!). Jag var dock inte alls utklädd men hon var dte för oss båda kan jag säga. Jag kände mej fin i svart/vitprickig kjol som börjar under bysten och sen är den vidare nertill. Hade en vit kortärmad spetsskjorta under, svarta strumpbyxor och plattat hår med sotiga ögon och knallröda naglar. Jag kände mej snygg och det var en härlig känsla. Min söta vän Kiril var också med såklart för det var genom honom jag träffade Emilia. Vi var jättemånga på festen och det var luciatema med pepparkakor, glögg o pynt. Jag hade köpt en vinare som jag njöt av. HIHI är det många stavfel så skyller jag på att det är ovanligt för mamma Linda att vara ute på galej såhär. Nu e man ju lite lullig så jag ska nog borsta tänderna och krypa ner hos mina grabbs. Imon bär det av till Linköping då vi ska ha julspyssel med sebbes brorsa Simon, hans tjej Sanna och farmor Gudrun. Ska bli helmysigt! Jag bloggar mer på söndag om tid/ork finns.

PS! Idag när jag skulle hämta nutti på dagis så sa dom att dom ringt efter mej på min mobil då de trodde han hade magsjukan. Jag sa att jag alltid har telefonen på ifall det är nåt, även när jag sover efter att ha jobbat natt så har jag den på. Men jag hade inga missade samtal och de sa att de pratat in på min telefonsvarare men inget där heller. Mycket lustigt! Kanske var nån annan mamma som fick det samtalet. Men han var ändå ok men nu går magsjukan på dagis och en annan på hans avd fick gå hem tidigare idag...hoppas det inte blir nåt mer, för annars blir det till att stanna hemma från Linköping.


PS! JAG UPSKATTAR ALLA ER SOM LÄSER MIN BLOGG. HÄRLIGT ATT VETA ATT NI TYCKER DET E KUL ATT LÄSA OM OSS OCH LILLA ALEXANDERS LIV...NI SKA VETA ATT JAG LÄSER ERA BLOGGAR OCKSÅ OCH FÖRSÖKER SKRIVA KOMMENTARER OCKSÅ, ÄVEN ATT JAG IBLAND GLÖMMER DET...MEN NI ÄR VIKTIGA FÖR MEJ SKA NI VETA!!
PUSSAR O KRAMAR

Att minnas tillbaka när Nutti var tiny tiny tiny baby

Jag kommer på mej själv att tänka tillbaka på när Nutti var liten nybakad baby, speciellt då jag jobbar hårt med hans "Mina första år" som jag håller på att scrapbooka.  Vad länge sen det känns! Har han varit så liten som man ser på bilderna?? Vart har tiden tagit vägen?? Jag måste ha fastnat nånstans mitt emellan för jag har inte hunnit med alls...så länge sedan

*vi visade honom runt i lägenheten och sa: detta är ditt nya hem, älskade barn
*vi skulle ut på premiärturen med vagnen, vi "bråkade" om vem som skulle köra vagnen..
*vi skulle storhandla för första gången med bejbi och satte honom i bärselen som ett litet paket
*vi låg i sängen o bara tittade förundrat på det lilla livet som vänt upp och ner på hela vår värld
*jag ammade och kände hans lilla kropp mot mej och hans ögon som fixerade mej med blicken
*vi fick panik då bejbi kändes pyttelite varm o vi stack raka vägen till akuten som två dårar
*mamma Linda hade ångest för att pappa Sebbe ska börja jobba och lämna henne ensam med denna lilla människa..
*vi väckte  honom var och varannan dag/natt då vi ville kolla så att han andades då vi var rädda för PSD


Så många fina minnen som vi alltid kommer bära med oss och varje dag skapar vi fler minnen med vår älskade son. Varje dag är unik med Alexander. Lägger in lite pics på en nyfödd liten krabat.


Alexander med sin älskade bruna nussefilt som fortf är lika viktig för honom!! Ögon att dö för!!!!



söta unge!!



Första storhandlingen, nu fryser man inte:)


sussar gott i sin säng


Ett stort tack till snöstjärna!

Vill bara tacka dej Snöstjärna! Gissa om jag blev nöjd!! Kram på dej o hoppas magsjukan snart e helt bra!

Lilla familjen firar 1 advent

Jag har varit dålig på att lägga in bilder på sista tiden men nu försöker jag att fixa det. När det var första advent i söndags så gick jag o nutti till affären o köpte glögg, pepparkaksdeg, madel o russin och en helt drös med pepparkaksformar. Sen gick vi hem o tände ljus och väntade på att pappa skulle komma hem från jobbet. Han jobbade den helgen för att han skulle kunna vara ledig luciahelgen då vi åker till Linköping. När pappa kom hem så bakade hela lilla familjen pepparkakor och det var nog nåt av det mysigaste jag varit med om. WOW vilken lycka!! Nutti smakade lite deg men tyckte nog att det var lite väl starkt. Men han gjorde en pepparkaksbulle:)))) Han gillade att stöka runt mjölet över hela köket. Sen när alla pepparkakorna var gräddade så gick vi ut i vardagsrummet och åt dom och drack glögg med glöggtillbehör..så gosigt!!! Här slänger jag in adventsbilder:


Pappa o Nutti kavlar


Mamma kan också

Nuttis pepparkaksbulle


Samarbete mellan far o son


Lite fina bilder från när mormor var på besök

Här kommer lite pics från när mormor var på besök hos oss. Det var såklart superkul och vi längtar redan tills vi ses igen..Alexander letade efter mormor när hon hade åkt hem och han pekade på henne i ett fotoalbum..lille gubben



 









 







Att baka med mormor är jätteskojigt




Chokladsmet är ju mumma



Mormor är påhittig




Hoppsan, så här kan det gå...

Bye bye forever Marlboro Lights

Imon har jag hållt uppe med ciggen i 1 vecka. Jag e mäkta stolt som fixat det utan nåt hjälpmedel. Men dte e svååååååårt. jag skulle kunna göra vad som helst för att ta en cigarett. MUMS! Men det ska jag inte. Ävem om jag hade haft cigg hemma så skulle jag aldrig ta av dem iallafall. Så pass mycket kontroll har jag (tror jag)...


Jag känner skillnad i plånboken också. Ett paket Marlboro Ligt kostar 49 spänn. Jag köpte ett paket om dan typ..usch va hemskt egentligen...hur ser mina lungor ut????? Men det kan jag inte tänka på nu, tjäran försvinner sen..jag har jku slutat och jag kan inte förebrå mej själv längre...men dte e tuff¨t på natten när jag jobar då man innan gick ut o tog en cigg när man började känna sej trött. Vilket nöje...på väg till t-banan var också mums..


Men nu e man en rökfri mamma och det slår ju allt! Wow va jag e bra!!!

Jag har pratat med min goda vän Emilia (Leila) som tyvärr lämnade Stockholm för att plugga i Malmö. Men vi pratar jätteofta och hon är nog den mest spontana människa jag mött. PUSS LEILA, din goa bakelse!!!

Peace!


har slutat röka

Japp ni läste, rätt! Nu jäklar ska det slutas röka. E så trött på all stress när man ska röka och alla pnegar man lägger ut på cigg som bokstavligt talat bara går upp i rök. För Alexanders skull och för min egen. Jag vill se honom växa upp.

Men oj va svårt det är...jag har såna hemska abstinensbesvär. Igår fick jag lägga mej kl 20 när jag nattade Alexander. Mådde så illa och svettades jättemycket. jag skulle kunna döda för en cigarett känns det som. Jag har inga gums eller plåster så jag e jäkla duktig så bara la av *stolt*

Jag diskuterar aldrig rökning med nån som aldrig varit fast i beroendet, så ickerökare undanebedes vänligt men bestämt att droppa era kommentarer om hur farligt rökning är osv...ONLY POSITIVE FEEDBACK PLEASE:)

Har scrappat lite idag i boken till Alexander på förmiddagen efter att jag lämnat på dagis. Ska sova en stund innan jag hämtar honom men måste vänta på att tvätten ska torka. Jag jobbar inatt o hela helgen...seeeeegt!!! Mne vad ska man göra? Det e nice när lönen kommer in på kontot. Men just fredagar gillar jag inte att åka till jobbet. Då alla andra är lediga o myser hemma, då ska jag lämna min famlj o sätta mej på t-banan och jobba hela natten. Nu ska jag kolla tvätten. Ha det så bra alla, puss Linda

RSS 2.0