jobbadags

Ja så här snabbt försvann min långledighet...det går fort fort fort!! Nu jobbar jag inatt och imorgon och sen är jag ledig fram till helgen då jag jobbar fr-sö och sen veckan därpå går jag på on och to och sen e jag låååångledig igen haha..man får tänka framåt.

Igår hade lilla familjen picknick med faster Hanna vid Liljeholmen. Det var suuupermysigt och relativt varmt ute. Massor med folk satt där vid vattnet. Vi åt potatissallad, olika sorters skinka och salami, frukt och dricka samt lite gottegodis. Sen åkte vi hem och Hanna åkte hem till sej.

Förra vrckan var kusin Lova hos farmor och Kjell medans Gustav jobbar kväll och Jonna är i New York. Jonna kommer väl hem nån dag den här veckan tror jag. Hoppas hon haft det trevligt. Hur kan man inte ha det när man befinner sej i världens coolaste land?!! Jag älskar USA. Vill gärna dit snart igen.

Well well, nu kom Maria till mej. Ska snacka med henne lite. Bye bye

Tack finaste du

tack för igår Emilia...

ska ut i solen med min lille gosse

snart ska haf hämta lillen på dagis och vi ska bege oss till parken där alla de andra barnen är och vi ska grilla. Jättemysigt! Jag ska fota så det kommer bilder sen. Solen är värmande idag och det är fredag!!! Nice! Ikväll ska vi ha myskväll när pappa kommer hem fr jobbet. Härligt med mysfredagar:)

Ska bara åka och storhandla med Helena och sen hämtning på dagis. jag har städat hela lägenheten idag så nu är det finfint! Älskar nystädat hem. Har även fått ett lånelöfte så nu ska vi leta lägenhet. Behöver större!!! men aj va dyrt det är i Stockholm med lägenhet. Men skulle aldrig tänka mej att flytta från storstan så det e bara att betala och se glad ut:)

Ska hoppa in i duschen nu och sen iväg, tjingeling!

super 11 sommaren 06 (Bilderna tagna fr Leilas blogg)

2006 var en mysig sommar och jag hängde med Ems (Leila) och Kiril och de andra o laget. Vi spelade fotboll, festade, badade och grillade. Vi var ca 20 personer och hade superkul! Vi var även en del som drog till Leilas stuga i Järvsö uppe i Norrland och var där uppe fr-sön och det var awesome kan jag säga!! Vi hittade på massa saker där, satt framför öppna spisen och grillade mashmallows och festade (hela tiden typ), badade, paddlade kanot och seglade runt på en surfingbräda med ciggen i högsta hugg...Jag var just inne på Leilas blogg och då har hon lagt in bilder fr Järvsö. Jag kopierade bilderna och la in dem på min blogg. Den sommaren kommer jag aldrig att glömma. Är glad att jag hängde mycket med dem då för sen i aug fick jag plus på gravtestet och en ny epok (den mest fantastiska av alla epoker) tog fart i mitt liv. Tack vare den sommaren lärde jag känna Ems på riktigt och hon följer med i mitt liv och finns för alltid i mitt härta.

PS! Leila, hoppas det e ok att jag kopierar bilderna:)


De tre vännerna och Jerry (Ems, Kiril och Linda)


Bryggan och vattnet, taget vid stugan


Lunch på stranden innan hemfärden till Stockholm

scrappat tavlor till Alexander

Nu har jag kommit in i en scrapparperiod igen. Vissa dagar har jag ingen inspiration alls och då lägger jag det bara åt sidan och gör andra saker, men när jag har lust så brinner det i fingrarna och jag låter fantasin flöda. När jag får sitta och bara pyssla mår jag så himla bra. När Alexander blir större och om intresse finns hos honom så kanske vi kan göra scrapping ihop...tror på att sitta och låta barnen skapa med händerna och använda sin fantasi.
Här är resultatet av tavlorna jag fixade med igår. Har satt upp dem över hans säng








helgen som gått

I lördags kom mamma på snabbvisit hit. Hon var uppe i Sthlm och hämtade kusin Lova som ska vara hos mamma och kjell i veckan. Hon sov då över hos oss natten till söndagen. Vi var på stan lite på lördagen och åt lunch med min lillebror och sen åkte vi hem hit och gustav åkte hem till sej. Mamma tog hand om Nutti hela tiden och nattade och gick upp med honom på morgonen. Mamsen fick sovmorgon som jag uppskattade väldigt mycket. Sen åkte mamma hem med Lova.

På kvällen var jag och Kiril bjudna till Emila (Leila) och Sonny på mat och vin. Jättemysigt och väldigt gott! Vi var där ett par tim och sen åkte jag hem till min man och slöade i soffan.

En mysig helg!

Här kommer en bild på mej och Emilia:

Leila, min finaste Leila


VÄRLDENS FINASTE ALEXANDER 2 ÅR!!!!

Tänk att det har gått 2 år sedan jag låg o krystade fram vår lille pojke efter 37 tim onda värkar!!!! Vart har tiden tagit vägen?? 2 år sedan jag utförde mitt allra livs viktigaste, mest undebara och tuffaste utmaning någonsin...Så mycket har hänt och vår lille gosse har utvecklats från bebis till en fin och ordentligt pojke som är mammas och pappas ögonsten...(såklart hihi)

Vi hade gäster här på kalaset och det var så trevligt. Vi hade mat och dryck samt en hemmagjord tårta så mamsen försökt sej på. Gillar när det är hemmagjort och inte så konstlat med Spindelmannentårtor eller andra figurer som man beställer...Men är man duktig och fixat såna tårtor så ska ni ha cred för det såklart fniss). Vill ju inte stöta mej med alla händiga girls..

Alexander fick massor med fina saker, bla Presentkort på POP, pengar, leksaker, kläder, Conversskor (svarta), gummistövlar från Eleraff mm mm

Här kommer lite bilder fr kalaset:


mammas hemmagjorda tårta (ej nån kung i köket)


sötnosen


musigt



mamma, pappa, barn     (jag ser verkligen gravid ut men det e jag inte!)

Bilder på morfar/farfar med barnbarnen i påskas:





Bada med morfar e kul!

sorry vänner för uppehållet, nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen..

Oj vart ska jag börja?? Jag kan börja med att säga att våren är helt underbar (förutom idag då det varit svinkallt). I påsk så var pappa och anita här fr Kalmar och hälsade på. Vi var inne i stan och kollade i affärer och fikade en dag och sen var vi här hemma och åt gott och hade det trevligt. Vi firade pappas 65-årsdag den 12 och han blev så glad för det han fick. Tårta blev det också:)

Jobbade annars i påsk och det var segt. Mycket att göra så vi har fått in en extra resurs. Jobbade med söta Jennifer och vi hade såklart kul ändå mitt i all röra. Det blir ett härligt klirr i kassan efter den helgen med tanke på att jag jobbar så många timmar varje jobbpass. Nice!

Har inte haft ork eller tid att blogga nu så därför har jag fått lite skällning från en viss person....sorry hjärtat, ska bli bättring för nu e jag L.Å.N.G.L.E.D.I.G.   ska njuta för fullt!!!!


Haft tjejkväll med Cecilia Hultin och tack för Nuttis presenter!

Har nu jobbat måndag o tisdag natt och ikväll e jag leeeeedig! Så härligt att få sova hemma hos sina killar! Det är väldigt tungt på jobbet just nu. Känner mej helt slut faktiskt. Både fysiskt och psykiskt. Vissa avd är lugna men på en del är det helt galet..Men nu jobbar jag inte förrän på fredag. Imorgon kommer moffa och Anita hit fr Kalmar. Moffa fyller år på påskdagen och Nutti dagen defter så vi ska fira dem. Ska bli kul!

Nutti hade påskfirande på dagis med påsklunch och pyssel. Han vägrade klä ut sej till påskkärring. Hade tagit med lite saker till  dagis men icke sa nicke:)

Ikväll har min söta fina Cecilia Hultin varit här (TACK SÖTA FINA DU FÖR KLÄDERNA SOM ALEXANDER FICK I 2-ÅRSPRESENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Vi åt middag, lekte med Nutti och sen när pappa S kom hem så tog han Nutti så jag o Cecilia fick lite tjejkväll. Hon reser till Tanzania, Afrika, på måndag och stannar där i 2 månader. Hon ska jobba som volontärarbetare på ett barnhem där och "informera" barnen om bland annat tandvård då hon är tandhygienist. Det är 2:a gången hon är där. Hon var där förra sommaren också. Finns inlägg ang det längre bak i min blogg. Beundrar henne nåt enormt!!!!!!! Jag hade gjort ett halsband till henne med namnbrickor som jag stansat in T och C och så hade jag satt på en berlock i form av ett hjärta. Hon blev så glad så. Ville verkligen ge henne det för hon är en så fin vän. En av de allra allra allra bästa! T'änkte att hon kan ha halsbandet när hon åker till Afrika  så har hon sin T med sej hela tiden:)

Nu ska jag lägga mej o soffan o ta det lugnt. Har lite huvudvärk som inte vill ge med sej.
Hade ont i huvudet båda nätterna jag jobbade, grrrrr.

Ha en fortsatt fin kväll!


Här kan ni kolla på hur de olika glasskartorna sett ut genom tiderna

GB:s glasskartor


Glassar
 
1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005  
 

Glassnostalgi och 80-talets färgglada liv

Hittade den här på blogg.se och jag håller med. Visst var en del saker mycket bättre förr!!! Jag tänker också automatiskt på sommaren när jag ser den gamla GB-skylten med de gamla godingar på. Pop-up-glassen var alltid min favvo även att den kladdade som attans. Den finns ju kvar fortf men även priserna höjs ju med tiden (såklart). När jag var liten kostade den 6:- och Piggelin kostade 4 :-, minns också att den kostade 3:- alldeles i början..

1983                                                                                                   


2005


Som småbarnsförälder med många barn så blir det en förmögenhet om man är på stranden nu för tiden och alla barnen ska ha "sin" favoritglass...Hmmm jag är nog lite nostalgisk ändå...
När jag ändå är inne på ämnet så kan jag också ta upp det här med barnprogram förr och nu...Nu är det animerad skit och inte alls den kvalitet på barnprogram som det var när jag var liten (början på 80-talet och framåt). Vart tog Björnes magasin vägen? Alla de underbara Astrid Lindgrensagorna?

Nu är det datorer som är dagens sysselsättning för våra barn...ingen som är ute och leker på lekplatsen utan alla sitter hemma och spelar datorspel i alla dess former. Jag minns att vi ofta var ute o spelade kula i sandlådan. Man bytte "kattögon" mot stora kulor, det var mönstrade kulor och stenkulor, alla med olika värde,,.Man byggde banor med hinder osv...man höll hårt i sina kulor helt enkelt. Lekte Datten ofta och ALLA var med med. Hela områdets ungar samlades.

Nu är jag i mitt esse och spinner vidare....Melodifestivalen då? Vad hände med den där magiska kvällen då man samlades hela familjen och ev nån kompis i soffan med godis och läsk och röstade o kryssade för olika låtar i tidningen. Det var EN kväll och sen var det klart för Eurovision Song Contest och man var såååå spänd för hur dte skulle gå för Sveriges bidrag. Nu är det flera delfinaler och man missar ofta nåt och så hänger man inte med alls.

NEJNEJNEJ, PÅ VISSA SAKER SÅ VAR DET BÄTTRE FÖRR. Kanske låter gammalmodig men säg om ni inte håller med? Alla har olika åsikter och det har alla rätt till, men jag tycker så här..
Skriv gärna vad NI tycker också. Alltid kul att höra ifall man är en insnöad morsa som fattar "noll"

CONVERSE ALL STAR

Antingen hatar man dem eller så älskar man dem. Jag älskar dem och tycker de är sköna och bekväma. Men jag har vädligt små fötter (strl 35) så jag har köpt alla mina på barnavdelningen på STADIUM till lägre pris för barnskor är ju billgare än vuxenskor. Fast de senaste kostade faktiskt 450:- mot vad jag betalade för de andra som jag gav 299:-. Jaja allt höjs ju men det var en rejäl skillnad. Har tre par, röda, vita och rosa. Mamma undrade hur jag tänkte när hon såg de vita, men men...
Självklart skulle ju Nutti ha ett par så det fick han bland annat av mommo och Kjell i förskott till 2-årsdagen +pengar och leksaker. Liiiite stora är de men han kommer kunna ha dem hela  sommaren. Fossingarna växer så fort:)

Ja jag vet att en del kanske tycker det är fjantigt att köpa Converse till så små barn och att de är dyra med tanke på att han bara kan ha dem ett tag, men det är mitt första barn och jag har "bara" ett (än så länge) så då vill jag köpa såna där "onödiga" saker och bara skämma bort honom med allt "onödigt" och allt supersött, så snälla, fäll inga tråkiga o trista kommentarer...Och dessa fick han ju faktiskt av Mommo o Kjell:) (även att vi med all säkerhet skulle köpa dem annars också)
Tog en söt bild på våra converse:

Mammas och Nuttis fossingar


Utflykt med lilla familjen i vårsolen

Här kommer bilder från igår då vi var ute och njöt av vårsolen. Underbart vamt och härligt. Hade med oss godsaker och satt o myste med alla andra som också sökte sej ut fr sina lägenheter för att insupa värmen

fotbollskille

far och son

kasta sten i vattnet

Pics fr lekplatsen i fredags

Jag vill först o främst säga att jackan är Nuttis favorit och jag gillar den inte! Men den gröna jackan ligger i tvätten och vad gör man?? Bara en liten parentes.

Lite bilder från i fredags:

Lill-Sebbe, SÅÅÅÅ LIK MIN PAPPA!

SÖTIS!!!

Går min egen väg

BUS

 MER BUS

Skansenbilder och ledsam diskussion med djurskötare

Som sagt var så var vi på besök på Skansen idag. Vi gick även in på akvariet som var jättekul. Men liiite besviken var jag på hajarna. Trodde det skulle vara större hajar än de där små hajfisarna som struttade runt...Lemurerna var såååå söta där de satt och höll om varandra med sina svansar där de satt på rad.

När vi stod o tittade på schimpanser (stavas???) så ser vi plötsligt hur de anfaller en skadad duva som inte kan flyga. De var säkert 9 st som höll på med den. Kände att jag måste göra nåt så jag bankar på rutan men ingen reaktion (såklart) så jag, Linda (djurrättsaktivisten), springer in o säger till djurskötarna. Diskussionen löd:

Linda: Det är en skadad duva inne hos aporna. Dom anfaller den!
Djurskötare: Vi kan tyvärr inte göra nåt. Vi går inte in dit
Linda: Men den kommer ju att dö!
Djurskötare: Det är naturens gång
Linda: Nej det är det inte. Aporna behöver inte äta duvan för att överleva. NI ger dem den mat de behöver
Djurskötaren: Ledsen men vi gör inget åt det
Linda: Medans vi står här o pratar så dödar de den
Djurskötaren: Aporna fick en stunds spänning och som sagt var, det är deras vilda instinkt som tar över
Linda: Usch..jag måste nästan spy
Djurskötaren: Jag kan gå med dej ut o titta
Linda: JAAA (Jag springer, djurskötaren går lugnt)
Djurskötaren: Konstigt att 9 apor inte redan tagi den. Vad fega de är
Linda: Mmmm eller hur:(
Djurskötaren: Många fåglar kommer ner på marken då det vankas mat för aporna och då kan det lätt bli så att nån stryker med
Linda: Usch

När vi står där framför rutan så har de jagat in duvan under en trästock
Rätt som det är så tar duvan sats och lyckas flyga upp och sätta sej på taket.I SÄKERHET!!! Den är mycket tilltufsad men lever
Det var som ett stjärnfall när den flög fast uppåt liksom. Blev så glad att den överlevde. Är inget fan av duvor men det är ett liv och jag vill inte bli vittne till att den blir uppäten... Det var inte så att aporna skulle svälta utan duvmaten men självklart så vet jag att det är naturens gång...men shit, svårt att greppa det där..Till och med Sebbe blev illa berörd..










Skansen ✿

Har idag varot på Skansen med lilla A och Sebbe. Jättemysigt även om vädret var det sämsta. Men det gick fint ändå. Åkte båten över och Nutti gillade det. Vi gick öven in på akvariet och det var mycket att ses för en liten kille. Mamma var också lika ivrig med alla hajar och krocks:)

Sen efteråt så åt vi middag ute och sen gick vi en sväng på Åhlens och shoppade lite. Sen åkte vi hem och nu är Sebbe och tränar och jag har just målat om ett litet avlastningsbord i antikvitt. Hoppas det blir fint. Känner mej pysslig just nu och har även införskaffat massa små ramar som jag ska sätta upp med foton på nutti.

Sen blir det en fika på stan med Ems och Kiril och sen avslutas kvällen med mys med min kära!

Skön lördag

Idag fick mamma sovmorgon och det var mycket uppskattat. Tack kära S:)
Vi skulle till Skansen idag men det blev så sent då de stänger redan kl 16 så vi tar dte imorgon. Ska bli kul. Nu väntar jag på att Sebbe ska komma hem fr träningen och då ska vi ut i solen och sätta oss i nån park o ha dte mys alla 3. Nutti sover men ska väcka honom nu och göra oss iordning.
Höres!

Albumet klart:)

Nu har jag äntligen fixat klart Nuttis minialbum.







 


BILDER BILDER BILDER

Här kommer lite bilder som togs igår på lekplatsen efter dagis. Vi hade en underbar dag!

finaste du

gräva e kul

Mamma o Nutti

Busunge

gott med saft

våren kommen

Igår efter dagis så hade jag köpt med mej lite fika och saft och så satte vi oss på en bänk på lekplatsen och fikade. Alexander kan nu klättra upp själv vid rutchkanan så jag stod och vakade över honom när han åkte ner. Innan fick man alltid bära upp honom o han ville inte åka en gång, eller två eller tre eller fyra utan hur många ggr som helst och även att han är väldigt tiny så är dte mindre kul. Han tyckte dte var mysigt i parken och vi träffade även på hans dagiskompis A som kom o fikade med oss tillsammans med hans mamma. Solen värmde så gott och jag hade min vårjacka!
Igår kväll skulle jag egentligen hem till Kiril tillsammans med Emilia, men det blev inställt. Istället slocknade jag vid nattningen (vanligt nu förtiden). Trist för jag känner att jag inte får nån vuxentid med pappa S. Men ikväll ska vi ha myskväll med kycklingwraps och massa gott.

Dagen ska jag använda till att fixa här hemma. Scrappa lite i mitt album, städa ur gaderoben och lite annat smått o gott. Jag ska lägga ut bilder på albumet jag fixar med också idag (om jag hinner gör det färdigt.

Nu är min mamma och hennes man på väg till Spanien. Avis? Nej då, varför skulle jag vara det????? GRRRRRR! VILL ÅXÅ ÅKA IVÄG!!!


Jenny på besök

Nu har Jenny varit hör och vi har haft det så mysigt så. Hon är en skön tjej som man kan skratta och prata med. Hon har lite tokiga sovvanor då hon ville ha frulle kl 12 medans jag åt lunch??? Jaja, vad ska man säga? Men du Jenny, tack för idag!

Ska snart hämta lilleman på dagis.

Har fått höra att mer bilder borde läggas in på min blogg...ska ske! Medger att jag kan vara dålig på det men nu ska jag skärpa mej

Njuter annars av våren som verkar komma smygandes. Soligt o utan snö..ME LIKE!

Funderar på att gå till lekparken med Nutti efter dagis så han får gunga lite eller om vi tar en fika på nåt cafe.
Har ingen lust att gå hem när det e så fiiint väder. Får se vilket humör han är på också såklart! Det avgör ju saken typ.

Ska ta en dusch nu och sen iväg,
love

Nutti sjuk

I tisdags när jag var hemma hos Kiril så ringde dagis och sa att Nutti behövde hämtas för han var hängig och ledsen och hostade. Jag skyndade mej dit och ringde Sebbe som fick komma hem och vabba med Nutti då jag skulle på dte där oplanerade nattmötet på jobbet. Jag mötte upp Sebbe i centrum och sen gick dem hem medans jag satte mej på tunnelbanan och stack på nattmötet. Efter det mötet åkte jag direkt till dagis och hade föräldrarmöte. Den dagen var jag verkligen i full gång.

Nutti var dock inte alls sjuk då jag hämtade honom utan höll på att hoppa i nån hinderbana på dagis. De kände sej lite dumma när de ringt efter mej men jag hade honom hemma dagen efter (läs igår) utifall att. Men han var pigg och glad, lite hostig o snorig men han har ju förkyldningsastma och sen han hade RS som liten baby så sätter det sej alltid i luftvägarna. Men vi har alltid luftrörsvidgande medicin hemma så jag är inte orolig när det blir så där. Men dagis blir det ju säkert.

Igår åkte vi till Willys o storhandlade och sen städade vi och tvättade all tvätt. Mycket fart och fläkt vart det. Han är inte alls hängig och kvällen och natten var lugn så nu e han på dagis som vanligt. Mår prima, men visst skulle dte vara lite pinsamt om dagis ringer idag igen..Men man får liksom gå på allmäntillståndet och pappa S sa också att han var så pas pigg att han skulle kunna vara på dagis.

Snart kommer Jenny Kalpakas hit och vi ska ha lite trevligt. Hon hette Tyrsing innan och vi känner varandra sen vi bodde i Nybro i småland. Ska bli trevligt. var ett tag sen vi sågs. Då var hon höggravid med tvillingar.

Nu ska jag fixa lite här hemma och ringa lite viktiga samtal.

Ha det!

RSS 2.0